Sport
NOGOMETAŠICE OSIJEKA GOŠĆE SLABIJEG SPLITSKOG SASTAVA

Osječanke s Marjanom prvo na Poljudu igraju Kup susret, a potom susret za bodove
Objavljeno 13. travnja, 2019.

Nakon dvotjedne stanke, zbog gostovanja "A" reprezentacije u Kini, utakmicama 13. kola nastavlja se Prva hrvatska liga nogometašica. Ekipu Osijeka put vodi u Split, na noge slabijoj gradskoj ekipi Marjana, u čijem srazu pobjednik ne bi smio biti sporan. "Zečice" će, zapravo, igrati dvije utakmice protiv te ekipe i to unutar 17 sati jer je Marjan suparnik i u Kupu Hrvatske čiju će četvrtfinalnu utakmicu igrati danas (subota) od 16 sati, a u nedjeljnoj matineji od 9 sati, na istom mjestu pomoćnog terena stadiona Poljud, ekipe će se nadmetati na prvoligaške bodove. Svi su proljetni, u međuvremenu, sjeli na konto aktualnih prvakinja države koje namjeravaju taj niz nastaviti sutra, vjerojatno ohrabrene današnjim uspjehom u kupu. Tijekom pauze treninge je vodila pomoćna trenerica Nada Deže jer je šef struke Tihomir Rudež bio u reprezentativnom stožeru na kineskoj turneji gdje su boje Hrvatske branile Kristina Nevrkla, Leonarda Balog i Izabela Lojna. U dva su tamošnja odigrana susreta imale solidnu minutažu i apsolvirale je na opće dobro, pri čemu je najvažnije da su se kući vratile zdrave. Uz to je Lojna bila strijelac jednog pogotka, što neće biti u mogućnosti ovoga vikenda jer zbog poslovnih obveza nije otputovala identično kao iskusna Iva Culek. Bit će to trodnevni izlet u srce Dalmacije jer se na put krenulo jučer i noćilo u Splitu, gdje će, dakle, danas i sutra nastojati izvući rezultatski maksimum. Unatoč igračkom hendikepu, ne budu li takvi epilozi, bilo bi prilično iznenađujuće, odnosno u tome slučaju Osječanke sigurno neće moći osvojiti dvostruku krunu. Ona, pak, za prvaka države ionako je upitna, ali u nju na "Mačkamami" vjeruju:

- Uhvatile smo ritam i vjerujem da ćemo ga držati do kraja sezone. To podrazumijeva sve pobjede i vraćanje dvostruke krune na "Mačkamamu", gdje će se u posljednjem kolu odlučivati o prvaku države. Do tada ima još dosta iskušenja i stoga moramo biti maksimalno koncentrirane kako si ne bismo stvorili komplikacije.

Budemo li na optimalnoj razini, tada ishodi utakmica u Splitu ne bi trebali biti sporni, posebice jer je neosporno kvaliteta na našoj strani. Unatoč zimskom slabljenju kadra te izostanku dvije standardne igračice, mi ostale sposobne smo oba puta pobijediti Marjan te tako nastaviti zacrtanim putem. Moguće da obje utakmice ne budu identičnog naboja, ali naš mora i bit će pravi kako bi povratak u Osijek protekao u vedroj atmosferi. U to nitko ne sumnja i to ćemo potvrditi na terenu - optimistično je i samouvjereno govorila Martina Šalek, čiji se veći doprinos očekuje u obje utakmice protiv Marjana. D.Lekšan
Parovi 13. kola
Marjan (Split) - Osijek, Agram (Zagreb) - Rijeka, Viktorija (Slavonski Brod) - Dinamo (Zagreb), Neretva (Metković) - Split i Katarina Zrinski (Čakovec) - Pregrada.
Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

NOVI USPJEH MLADOG ČEPINČANINA

Tadić startao sedmi, završio treći

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini