Sport
PRVA HMNL

Osijek Kelme se u nedjelju oprašta od elitnog društva
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Osječkim malongometašima najvažnije je odigrati dobru utakmicu i dostojanstveno se oprostiti

U nedjelju navečer Osijek Kelme će se nakon jednog desetljeća igranja u prvoligaškoj konkurenciji službeno oprostiti od nje. Na ispraćaj Osječana u Drugu ligu stiže snažna momčad Vrgorca, koja je osigurala doigravanje, a ne može pasti ispod četvrtog mjesta.

Zato tek treba vidjeti u kakvom će sastavu gosti doputovati u Zrinjevac. Inače, jedna od prvih utakmica Saše Vodlina na klupi Osijek Kelmea bila je baš protiv Vrgorčana u osmini finala Kupa i tada se osječka momčad nije dobro provela (Vrgorac je slavio u Zrinjevcu s čak 8:0). Taj je susret pokazao golemu razliku u kvaliteti. No, u međuvremenu, Voldin je posložio Osječane i, premda su gubili čak i s velikim razlikama, pokazali su napredak u odnosu prema početku drugog dijela sezone, pa će biti zanimljivo vidjeti kakav optor u ovom trenutku mogu pružiti Vrgorcu. Kroz Zrinjevac se nakon Vrgorčana nitko, ali baš nitko nije prošetao. Odnosili su gosti bodove, ali su ih morali itekako krvavo zaraditi, pa vjerujemo kako Voldin sličan scenarij priželjkuje i u oproštajnom susretu njegove momčadi od elite.

- Pokušat ćemo odigrati još jednu dobru domaću utakmicu i dostojanstveno se oprostiti od prvoligaške konkurencije. Vrgorac pripada među naše najbolje momčadi, jasno kako se sjećam onog Kup susreta u kojem smo teško poraženi na svom parketu. Mislim kako smo u međuvremenu napredovali, što konstantno dokazujemo igrama u posljednje vrijeme. Sa svim suparnicima koji su jači od nas dobro smo se držali dok smo imali snage, a posebno na gostovanjima nas je koštala "kratka klupa" jer smo išli s jednom i pol postavom. Kod kuće smo kompletniji, pa me zanima kako ćemo ovaj put parirati Vrgorčanima. S obzirom na to da je posljednji susret, priliku za igru pružit ću svim igračima koji se nađu u zapisniku. Znate i sami kako već duže vrijeme radimo na pripremanju momčadi za drugoligaško natjecanje, pa će ovo biti još jedna prilika za stjecanje iskustva tim mlađim snagama - kaže Saša Voldin, trener Osijek Kelmea.

Utakmicom protiv Vrgorca završit će jedna uspješna dekada osječkog futsala, u kojoj je bilo puno pamtljivih utakmica i krcatih tribina u Zrinjevcu, čega ćemo se uvijek rado sjećati. Vjerujemo, pak, kako će ispadanje u drugoligaško društvo dati priliku Osijek Kelmeu za pregrupiranje i stvaranje temelja za brzi povratak među prvoligaše i početak nove uspješne ere s nekim novim igračima u glavnim ulogama.

Susret Osijek Kelme - Vrgorac igra se u dvorani Zrinjevac, u nedjelju, s početkom u 20 sati.

Dalibor Keler
PAROVI 22. KOLA
U 22. kolu Prve HNML sastaju se: Osijek Kelme - Vrgorac, Split - MNK Jesenje, Novo Vrijeme Apfel (Makarska) - Brod 035, Futsal Dinamo (Zagreb) - Universitas (Split), Crnica (Šibenik) - Square (Dubrovnik), Uspinjača Gimka (Zagreb) - Alumnus Sesvete.
OSAM U DOIGRAVANJE, TROJE U DRUGU LIGU
Utakmicama 22. kola zaključit će se osnovni dio Prve HMNL. Natjecanje kroz doigravanje nastavit će osam prvoplasiranih momčadi, a u četvrtfinalu će igrati 1. - 8., 2. - 7., 3. - 6. i 4. - 5. Igrat će se na dvije pobjede, a bolje plasirane momčadi imat će prednost igranja eventualne majstorice (treće ili u finalu pete utakmice) na svom terenu. Ligu će napustiti tri posljednjeplasirana sastava, Brod 035, Jesenje i Osijek Kelme, jer će od sljedeće sezone u njoj biti deset momčadi, a popunit će je prvak drugoligaških kvalifikacija.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike