Osijek
UPLATNICE ZA KOMUNALNU NAKNADU

Rok za plaćanje prva tri mjeseca je 28. travnja
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Građani koji su ovih dana konačno dobili uplatnice za komunalnu naknadu iznenadili su se vidjevši da je pomaknut rok za plaćanje. Naime, umjesto prvobitno određenog datuma 20. travnja, građani sad uplatnice za siječanj, veljaču i ožujak mogu platiti zaključno s 28. travnja.

Podsjetimo, zbog rješenja koja su prethodila uplatnicama, a koje su kao porezni akt trebale biti uručene primatelju osobno, podjela rješenja, a time i uplatnica, odužila se sve do sredine travnja. Oni koji nisu potpisali rješenje nakon što im ga je poštar donio na kućnu adresu, mogli su i još uvijek to mogu učiniti u Zavodu za urbanizam i izgradnju. Istovremeno, iako je prvotno bilo rečeno da će se građanima najprije podijeliti sva rješenja, a tek potom slati uplatnice, one su ipak poslane na kućne adrese i to nakon što je postotak uručenih rješenja građanima bio oko 80 posto. Situacija je sad još i bolja, no kako se bliži 20. travnja, sve je kraći rok za plaćanje prva tri mjeseca, pa je Grad izmijenio odluku i produžio rok.

- Zbog kasnije dostave dali smo duži rok i dodatno izišli u susret građanima pa produžili rok za plaćanje bez zaračunatih kamata do 28. travnja. Inače, podjela rješenja, odnosno uplatnica gotovo je stopostotna i vjerujemo da će i oni građani koji još uvijek nisu primili uplatnice, uskoro ih dobiti - poručio je Siniša Gregoran, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka. Neslužbeno doznajemo i da su u Zavodu za urbanizam i izgradnju zadovoljni dinamikom uručenja rješenja, no gužve još uvijek ne jenjavaju.

Inače, dodatna nedoumica građanima bio je iznos na novim rješenjima u odnosu prema prethodnom, pa su tako neki građani uočili kako su im iznosi povećani i više od 20 posto. Pročelnik Gregoran nedavno je razjasnio tu situaciju, rekavši kako je nekadašnjih pet zona prenamijenjeno u tri. Prva zona smanjena je s nekadašnje 53 na na 37 ulica, a ostale ulice iz nekadašnje prve prebačene su u drugu zonu. Cijela treća i četvrta zona također su sad u drugoj, a treća se odnosi na sve mjesne odbore gdje komunalna naknada nije poput onih u ostalim dijelovima grada.
M. Mihelić
Svi koji nisu dobili rješenja nakon druge dostave poštara mogu se obratiti u Zavod za urbanizam i izgradnju
Najčitanije iz rubrike