Učionica
OSJEČKA AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU NA FESTIVALU STUDENTSKIH PREDSTAVA U ZAGREBU

„Kisik“ te lutkarske etide i etide iz pokreta odigrane u Teatru &TD
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku predstavila se u zagrebačkom Teatru &TD na Festivalu studentskih predstava održanome od 11. do 17. ožujka 2019. godine.

Taj je Festival, zamišljen kao susret hrvatskih akademija, ugostio studentske predstave akademija iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke. Budući da osječki studij obuhvaća glumu i lutkarstvo, Festival je ugostio dvije predstave s AUK-a – dramsku i lutkarsku. Dana 14. ožujka 2019. odigrana je predstava „Kisik“, diplomski ispit studentice Ivane Vukićević pod mentorstvom red. prof. dr. art. Roberta Raponje, a u kojoj uz nju igra i Nenad Pavlović. Kroz deset kompozicija bez konkretne fabule koja ih veže „Kisik“ propituje odnose muškarca i žena, religiju, ljubav, situaciju na Bliskom Istoku, svrhu života i drugo te pokušava na duhovit i neposredan način „natjerati“ gledatelja da promišlja o sebi te shvati što je njegov „kisik“.

Lutkarskim etidama i etidama iz pokreta pod mentorstvom doc. art. Tamare Kučinović, asistentice Mateje Bublić, izv. prof. art. Maje Đurinović, asistentice Selme Mehić i doc. art. Jasmina Novljakovića te Selene Andrić, umjetničke suradnice, predstavila se treća godina preddiplomskoga studija Glume i lutkarstva (Bojan Ban, Karlo Bernik, Mateja Bušetinčan, Domagoj Ivanković, Lucija Matković, Nikola Radoš, Hana Schonfeld, Ivan Simon, Filip Sever, Laura Šalov, Ana Šantar, Magdalena Živaljić Tadić, Nina Vidan i Dorian Vrtačnik). Oba nastupa osječkih studenata publika je izvrsno primila.
Antonio ŠABIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike