Učionica
FAKULTET AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK PARTNER U ERASMUS+ KA2 PROJEKTU HARISA

Cilj - ujednačivanje doktorskih studija zemalja Zapadnoga Balkana iz područja zaštite bilja
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Od 25. do 27. veljače 2019. u Zagrebu je održan početni sastanak Erasmus+ KA2 projekta: Harmonizacija i inovacije u doktorskim studijskim programima biljnoga zdravstva za održivu poljoprivredu (Harmonization and Innovation in PhD Study Programs for Plant Health in Sustainable Agriculture), skraćenoga naziva HarISA.

Na sastanku je sudjelovalo ukupno 110 projektnih suradnika koji su predstavljali 12 partnerskih sveučilišta kao i osam pridruženih partnerskih organizacija iz šest zemalja. U suvremenoj održivoj poljoprivrednoj proizvodnji neophodna je sveobuhvatna briga za zdravlje biljaka pomoću suvremenih dijagnostičkih metoda, razvoja i primjene sofisticiranih metoda zaštite bilja te stvaranja visokoobrazovanih stručnjaka. Projektom se želi osigurati potpora modernizaciji i internacionalizaciji visokoga obrazovanja u području biljnoga zdravstva te pridonijeti suradnji između Europske unije i zemalja Zapadnoga Balkana u provedbi politike Europske unije vezane uz biljno zdravstvo. Također, želi se osigurati stjecanje znanstvenih spoznaja i prijenos vještina i kompetencija za postizanje održive uporabe pesticida i primjenu načela integrirane zaštite bilja u poljoprivrednoj proizvodnji.

Koordinatori su projekta Sveučilište u Zagrebu i Agronomski fakultet, a partneri su, osim Sveučilišta u Osijeku i Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, Agricultural University Plovdiv iz Bugarske, Agricultural University of Athens iz Grčke, University of Bari Aldo Moro iz Italije, Univerzitet Crne Gore, Agricultural University of Tirana i Fan Noli University Korçë iz Albanije, Sveučilište u Mostaru i Univerzitet u Sarajevu iz Bosne i Hercegovine kao i Univerzitet u Novom Sadu te Univerzitet u Beogradu iz Srbije.
Tomislav Levak
Ključna aktivnost 2 (KA2) - JAČANJE KAPACITETA U VISOKOM OBRAZOVANJU

Projekt HarISA financiran je iz programa Erasmus+: Ključna aktivnost 2 - Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju, a proračun mu iznosi 967 614 eura. Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek kao jednom od partnera pripalo je 48 153 eura.
Možda ste propustili...

PREGLED PRIJAVA ZA ERASMUS PROGRAM MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2019./2020.

Sve veće zanimanje znanstvenika i studenata Sveučilišta u Osijeku za sudjelovanjem u programu Erasmus+

ODRŽAN 2. DAN DOKTORATA NA FAKULTETU AGROBIOTEHNIČKIH ZNANOSTI OSIJEK

Okupljenima usmeno izložili pet obranjenih doktorskih disertacija

DIO ODLUKA SA 7. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Senat donio novi Pravilnik o cjeloživotnom učenju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LIDIJA BARIĆ DR. MED., DOBITNICA NAGRADE „ZA ŽENE U ZNANOSTI“ U 2018. GODINI

Nakon što doktoriram imam želju teme kojima se bavim u znanosti primijeniti u pedijatriji

2

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

3

AKADEMIJA ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Jedinstvena institucija koja podjednako razvija vrhunsko umjetničko stvaralaštvo i ozbiljan znanstveno-istraživački rad