Učionica
PROJEKT U POVODU OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOGA DANA DARIVANJA KNJIGOM

Uspješna razmjena knjiga na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu Osijek
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih te ih potaknuti da više čitaju.

Knjižnica Građevinskoga i arhitektonskog fakulteta Osijek prošle je godine prvi put obilježila taj dan organizacijom razmjene knjiga među studentima i djelatnicima Fakulteta. Akcija je bila vrlo uspješna i pobudila veliko zanimanje među studentima i, osobito, djelatnicima Fakulteta. Ove su godine organizatori odlučili izići iz prostora knjižnice i razmjenu knjiga učiniti vidljivijom i atraktivnijom pa je u holu u prizemlju Fakulteta postavljen Starbooks stol s pripadajućim rekvizitima. Studenti i djelatnici donosili su svoje knjige za djecu i odrasle, slikovnice, beletristiku i sve što skuplja prašinu na policama, a odavno je pročitano te su uzimali knjige koje je donio netko drugi. Zbog velikoga interesa i brojnih upita, razmjena je knjiga bila produžena do 20. veljače 2019. Knjige koje su ostale nakon razmjene darovane su knjižnici Osnovne škole „Matija Gubec“ iz Čeminca (knjige za djecu i mlade), odnosno Klinici za ginekologiju i opstetriciju Kliničkoga bolničkog centra Osijek (beletristika).
Tomislav Levak
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa