Učionica
STUDENTIMA FERIT-A PREDSTAVLJENI SUSTAV AGROKLUB I TVRTKA SLINK

Savjetodavna i medijska potpora svim studentskim poduzetničkim inicijativama
Objavljeno 13. travnja, 2019.
Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek, u okviru Katedre za društvene i humanističke predmete te kolegija Ekonomika poduzeća, a na poziv prof. dr. sc. Dominike Crnjac Milić, 13. ožujka 2019. gostujuće predavanje održao je Vedran Stapić, osječki poduzetnik, vlasnik tvrtke SLink i jedan od osnivača informacijskoga sustava Agroklub.

Na primjeru najvećega online medija u poljoprivredi u RH i regiji Agrokluba studenti treće godine preddiplomskoga studija imali su prigodu iz prve ruke dobiti sve informacije o poslovnom modelu razvoja poslovanja na internetskoj platformi. Cilj je predavanja bio studentima prenijeti poduzetnička iskustva u razvoju rješenja u online svijetu, a u domeni poljoprivrede i ruralnoga prostora. Bilo je govora o izazovima internetske scene s analizom protekloga desetljeća, ali s naglaskom na prilike u budućnosti. Studenti su mogli saznati koja je misija i vizija osnivača, ali i kako upravljati digitalnim medijskim projektom koji dnevno posjeti nekoliko desetaka tisuća poljoprivrednika. Prikazano im je što sve Agroklub nudi svojim korisnicima i u Hrvatskoj i u susjednim državama (Srbiji te Bosni i Hercegovini), a u smislu pomoći pri razvoju njihova poslovanja, informiranja s obzirom na tržišne i zakonodavne zahtjeve te kao potpora za plasiranje proizvoda.

Predavač je studentima posebno istaknuo važnost predanoga, upornoga i neprekidnoga rada kao važnoga čimbenika uspjeha. Naglasio je da imati odličnu ideju za pokretanje posla nije dovoljno, ali je nužno. Također, naglasio je važnost interdisciplinarnosti pri realizaciji ideje te ekspertize koja se gradi korak po korak. U ime tvrtke SLink, koja je partner FERIT-u na projektu Pro-student, a čija je svrha poticanje studenata na razvoj poduzetničkih ideja, predavač je ponudio i savjetodavnu i medijsku potporu njihovih inicijativa.
Tomislav Levak
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

5. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Na Sveučilište u Osijeku u akademskoj godini 2019./2020. moći će se upisati 3725 novih studenata

2

STIPENDIJE I POTPORE REDOVITIM STUDENTIMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Studentima Sveučilišta u Osijeku dodijeljene 122 stipendije i 1 potpora

3

TAMARA MAZUR NOVA V. D. PREDSJEDNICE STUDENTSKOGA ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Sveučilište u Osijeku, sukladno interesima studenata, aktivno radi na poboljšavanju i povećanju broja studijskih programa