Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

U završnici sezone brokeri bi napokon mogli zaigrati u svom najjačem sastavu
Objavljeno 12. travnja, 2019.

Identičan omjer imaju košarkaši s Drave nakon 20. odigranog kola HT Premijer lige. U posljednjoj rundi Vrijednosnice Osijek doživjele su deseti poraz, koji im je u Splitu nanio istoimeni domaćin. Odigrana je ta utakmica u svečarskom raspoloženju, domaćin je naime istog dana slavio i 30 godina od osvajanja prvog naslova prvaka Europe. Mogli su igrači Domagoja Kujundžića Splićanima pokvariti slavlje, zamalo im je to i pošlo za rukom, ali bodovi su ipak ostali na Gripama (93:84).

- S obzirom na to da nismo bili kompletni, zadovoljan sam kako smo odradili veći dio utakmice. Imali smo jednu rupu početkom treće dionice, domaćin nam je sa 18:0 sve okrenuo i tako maksimalno iskoristio našu lošu dionicu.U sredini njihove serije morao sam iz igre povući našeg najraspoloženijeg igrača Ihringa zbog problema s osobnim pogreškama. Izgubili smo ritam, dvoznamenkastu prednost, ali smo nakon kriznih minuta ponovo bili dobri, nažalost nedovoljno da uzmemo i bodove - kaže trener Kujundžić, koji je prvi put vodio osječke košarkaše protiv svog matičnog kluba. Bio je blizu pozitivnog rezultata, koji će biti imperativ u utakmicama koje slijede. Prva je na programu u nedjelju, u Gradski vrt stiže sinjski Alkar. Bit će to posljednje domaćinstvo "brokera" u ligaškom dijelu, vrlo važna utakmica u kojoj se potvrđuje treći uzastopni nastup u doigravanju, koje može izmaknuti samo u nekom ludom raspletu u dvije posljednje runde. Vrijednosnice Osijek morale bi upisati dva poraza, a Adria Oil Škrljevo i Šibenik morali bi dobiti sve do kraja, što baš i nije neka realna opcija.

- Naša je želja ostvariti što bolju startnu poziciju za play-off. Znači da želimo uzeti maksimalan broj bodova u dvije preostale utakmice. Trenutno smo sedmi, a u slučaju da ostvarimo planirano (nakon Alkara slijedi gostovanje kod Hermes Analitice), trebali bismo se popeti koju stepenicu više. U završnicu ulazimo bez kalkulacija, želimo s dvije pobjede dočekati četvrtfinalnu rundu doigravanja - jasan je Domagoj Kujundžić, koji bi u završnici napokon mogao imati kompletan igrački kadar na raspolaganju. Prvi skakač lige Abdul Malik Abu propustio je posljednje četiri utakmice, Ante Gospić dobio je poštedu kontra Splita, gdje je nakon gotovo šest mjeseci zaigrao Nikola Turalija, koji naravno još nije spreman za puni doprinos. No lijepo je kada su svi na broju, što znači da problemi s rotacijom prestaju u najbolje vrijeme.
N. Benčina

Osječani su u Splitu igrali znatno oslabljeni, bez udarnog dvojca iz visoke linije, Abua i Gospića
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike