Osijek
PODJELA HUMANITARNE POMOĆI U RIJECI LJUBAVI

U paketu života i plećka za Uskrs
Objavljeno 12. travnja, 2019.
Ususret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu mnogi razmišljaju kako darivati svoje najmilije, ali nažalost kod siromašnih obitelji nema mnogo radosti kada je riječ o ispunjenju nekih posebnih želja jer o njima ni ne razmišljaju.


No da bi i oni za Uskrs imali što staviti na stol za taj poseban nedjeljni ručak pobrinula se Rijeka ljubavi dijeleći "pakete života" za travanj iz projekta ublažavanja siromaštva. U paketima se nalazi 17 proizvoda vrijednih 305 kuna, a paket uključuje i rolanu plećku.


U sjedištu te udruge od jutra se okupljaju kolone ljudi. Već prvog dana podjele okupilo se 300-tinjak obitelji u socijalnoj potrebi i 100-tinjak djece, umirovljenika, trudnica, invalida...
- Sve prispjele donacije naših dobročinitelja odmah uključujemo u podjelu, tako smo i ovaj put dijelili donaciju kobasica, pašteta AS Commerce i proizvode Meggle Hrvatska d.d., a pekara Lipa dva puta tjedno uveseljava naše korisnike - obitelji u socijalnoj potrebi s kruhom koji im ostane neprodan. Potporu su dali i stalni anonimni donator iz Zagreba s hrenovkama, Kanaan iz Donjeg Miholjca s čipsom, AsCommerce iz Višnjevca s donacijom pašteta... Svi su oni pridonijeli da i siromašnima bude lijep Uskrs - kaže Štefica Čučak, predsjednica Udruge. D.P.
Najčitanije iz rubrike