Osijek
DANI OTVORENIH VRATA POLICIJSKE AKADEMIJE

Stari policajci zovu djevojke i dječake da im budu kolege
Objavljeno 12. travnja, 2019.
Svi koji žele postati policajke ili policajci jučer su se okupili na Danima otvorenih vrata Policijske akademije u dvorani Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Naime, MUP je raspisao natječaj za upis 750 polaznica i polaznika u 2019./2020., u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za policijsko zanimanje. Promovirana je SPŠ Josip Jović kako bi zainteresirali mlade do 28 godina o uvjetima za upis, a sve su policajci začinili odličnim i atraktivnim prikazima tehnike, rada i aktivnostima svih rodova policije, pa su mladi bili ushićeni i naprosto razgrabili promotivne materijale s infopultova. Ladislav Bece, načelnik Policijske uprave osječko-baranjske, a i svi drugi tamo nazočni djelatnici MUP-a, imali su što pokazati.


- Ovo je bila motivacijska prezentacija kako bi Srednja policijska škola Josip Jović mlade djevojke i dečke zainteresirala da nam se pridruže nakon osnovnog školovanja. Ovo je bila odlična prigoda da mogu vidjeti sve načine djelovanja i poslove koje mi policajci radimo. Prezentirali smo rad Specijalne policije, Interventne policije, Granične policije, Kriminalističke policije, Temeljne policije. Prikazali smo i što je to Odjel ureda načelnika gdje smo naglasak dali prevenciji. Danas su to sve mogli vidjeti, a kasnije to i raditi - kazao je načelnik Ladislav Bece.


Svi koji su nazočili Danu otvorenih vrata gotovo su se naguravali kako bi provjerili određene vlastite motoričke sposobnosti, na spravama probati ono što je potrebno svladati pri upisu, jer su identični na testiranju kandidata. Dobro je to kako bi osjetili gdje su sada i što još moraju popraviti da bi uspješno prošli sva testiranja. Savjet im je da pojačaju sa sportskim aktivnostima i neće biti problema za svladavanje propisanih normi koje se moraju zadovoljiti, kao i psihotestiranje.
- Moraju biti dostojni službe, ali nije to veliki problem za ove naše mlade. Jednostavno se policijski poziv mora voljeti. To je častan posao koji je ujedno i izuzetno odgovoran i težak - poručuje Ladislav Bece koji je zajedno s kolegama i Darijom Premecom, glasnogovornikom Policijske uprave OBŽ-a, zadovoljno promatrao koliko su mladi spremni baviti se poslom koji jamči sigurnost cijele naše zajednice. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike