TvObzor
AKLEA NEON - PUTUJUĆA GLAZBENICA KOJA JE OD LJUBAVNE PRIČE NAPRAVILA SVOJ PRVI HIT

Osječka kantautorica izdala je prvi singl, a trenutno u Londonu snima ostatak albuma
Objavljeno 12. travnja, 2019.

Mlada osječka kantautorica Aklea Neon putujuća je glazbenica i autorica NeonOn sessiona. Prvi singl “Da mi je” napisala je u Hrvatskoj, a snimila u Londonu, gdje trenutno snima ostatak albuma. Videospot je nastao na Akleinu putovanju brazilskom obalom na motoru nomada (keeper), koji je bio i inspiracija za singl. Nastao iz osobne čežnje prevladavanju udaljenosti, debitantski singl Aklee Neon - “Da mi je” pjesma je koja ima noge... kotače i krila.

“Zaljubiš se u nekoga odnekuda i iz odvojenosti nastaje najljepša glazba, a iz ponovnog susreta najljepši video”, kaže mlada glazbenica i kroz afro-soul pjesmu s ethno ritmom progovara o modernom odnosu na daljinu.

Aklea trenutno boravi u Londonu, gdje snima album prvijenac, a nakon toga kreće u još jednu avanturu, točnije đir motorom po Peruu i Boliviji, odakle će se vratiti s mnoštvom atraktivnog videomaterijala, koji će u konačnici pretočiti u vizualnu pozadinu svojih kozmičkih ritmova.

“Cijeli travanj provest ću u Londonu i raditi na svom debute albumu. U glavi imam vrlo jasnu sliku što želim od svog afro-soul ethno-beats zvuka pa na glazbi mogu surađivati jedino s nekim tko mi je blizak – tu ulijeće Undular Production, naš dečko, izniman multiinstrumentalist, koji živi tamo već dugo godina. Bit će malo roots glazbe i cumbije, bit će repanja, raznih jezika... ma jedan sendvič sa svime! Iskustva u posljednje dvije godine toliko su mi raznolika da jedva čekam pretočiti ih u zvuk i onda dijeliti dalje. Mapiram svijet glazbenim točkama i uspomenama, kako je jedan prijatelj rekao. Ovo je tek prva, karte su već kupljene za druga putovanja, snimanja i ljubovanja. Pa kamo stignem, dobro stignem... i glasno pjevam”, zaključuje Aklea.

Aklea Neon osječka je kantautorica koja svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Autorica je YouTube NeonOn sessiona, u slobodno vrijeme žena gazela. Svoju #vibratehigher set listu već je ispjevala u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Puli, Komiži, Rijeci, Beogradu... uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne.

”Ne čudim se kada ljudi kažu da radim world music, jer volim putovati posvuda, pa tako i nastavljam. Četvrti mjesec, London, snimanje albuma, pa peti, Bolivija i Peru sa Soy Tribuom avanture i snimanje videa – onako između kupanja u oceanu i vožnje motorom po blatu do pupka. Kad on, inače videograf, kaže da je svjetlo odlično, a ja zataknem mob u kombinezom i pustim radnu verziju pjesme da snimimo take-dva. A onda natrag. Ovog ljeta nećete me moći zaobići. Vidimo se na festivalima... svima!”N.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike