Regija
DV PALČIĆ, ORAHOVICA

Humanitarna akcija dječjeg vrtića: Čokolada iz malog srca za prijatelja
Objavljeno 10. travnja, 2019.
Punih dvanaest godina Dječji vrtić "Palčić" iz Orahovice, uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, organizira humanitarnu akciju prikupljanja čokolada za svoje nepoznate prijatelje, vršnjake koji su u potrebi. U sklopu akcije, koja nosi naziv ‘‘Čokolada za prijatelja‘‘, roditelji i polaznici vrtića skupe određen broj čokolada i zajednički odnesu u Gradsko društvo Crvenog križa (GDCK) Orahovica, čiji djelatnici sve zajedno s prehrambenim paketima slože i odnesu obiteljima slabijeg imovinskog stanja.


- Kada smo pogledali svoju arhivu ni sami nismo vjerovali da ova akcija traje već punih dvanaest godina. Ove godine prikupili smo ukupno 175 čokolada. Moram reći kako je to do sada rekordan broj i od srca hvala svoj djeci i njihovim roditeljima koji su sudjelovali u akciji - rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića ‘‘Palčić‘‘ Orahovica Borislava Kordoš. Čokolade je, kao i svih dosadašnjih dvanaest godina do sada, zaprimio ravnatelj GDCK-a Orahovica Željko Kiš.
- Ovo je prekrasna gesta našeg vrtića. Razgovarajući s odgojiteljicama i ravnateljicom saznao sam da i sami već sada razmišljaju o tome za koga skupljaju i svjesni su činjenice da je nekim njihovim vršnjacima jako teško. Zato od srca zahvaljujem svima, mi ćemo to, kao i uvijek, proslijediti onima kojima je i namijenjeno - zaključio je ravnatelj Kiš. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike