Mozaik
U OKVIRU HRVATSKOG KUHARSKOG KUPA

Sutra 15. “Zlatna jabuka” u Vinkovcima
Objavljeno 11. travnja, 2019.
Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić održao je prijam članova i članica Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije u povodu odličnih rezultata njihovih članica, a ujedno je najavljena 15. Zlatna jabuka, koja će se održati ovog petka, 12. travnja, u restoranu ”Barun Trenk” u Vinkovcima, a u okviru 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa. Glazbeni gost je Mate Bulić.

Organizatori su pripremili sljedeće propozicije: kategorija A – svečana hladna plata pripremljena od svinjskog filea, slanine od crne svinje i povrtne garniture, kategorija B – toplo glavno jelo od svinjskog buta te šljivovice s prilogom od gljiva i žitarica, kategorija C – desert od jabuka, meda, oraha i biskvitnog tijesta.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić čestitao je članicama i članovima Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije na odličnim postignutim rezultatima te zaželio uspješan rad u daljnjim natjecanjima. Rad Udruge kuhara i slastičara VSŽ-a prepoznatljiv je u cijeloj Lijepoj Našoj, pa su tako, zahvaljujući uspješnom radu, uz pomoć grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije dobili i organizirali III. Kongres HKS-a 2013. Na prijmu je bila Marija Bošnjak, mentorica i učiteljica kuharstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci. Osvojila je 2014. Malu kristalnu kuhaču u natjecanju Hrvatski kuharski kup, a 2015. Veliku kristalnu kuhaču, a 2018. na svjetskom kulinarskom natjecanju u Luksemburgu dobila je diplomu u kategoriji svečani meni s pet sljedova. Tu je i Ana Maria Stanković, koja je 2018. u Luksemburgu na svjetskom kulinarskom natjecanju u kategoriji svečani meni osvojila brončanu medalju. U godinama 2014. i 2015. kao pomoćnica Mariji Bošnjak osvaja Malu i Veliku kristalnu kuhaču, a 2016. i 2017. osvaja Veliku kristalnu kuhaču u HKK-u.

Ivan Ljubek je 2013. u akciji "Čovjek - ključ uspjeha u turizmu" u kategoriji najkuhara proglašen najboljim. Dugogodišnjim radom u struci stekao je i zvanje mentora kuharstva, pa tako svoje znanje vrlo kvalitetno prenosi na mlađe naraštaje u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci. Jozo Gale, predsjednik Udruge kuhara i slastičara VSŽ-a, koji je 2018. za izniman i požrtvovan dugogodišnji rad u Hrvatskom kuharskom savezu (HKS) te pridonošenju u razvoju kulinarske struke primljen u Akademiju hrvatske kulinarike pri HKS-u. On je jedini akademik u kulinarskoj struci od Zagreba prema istoku. Na prijmu je bio i Damir Mikulić, mlada nadolazeća snaga koja treba sa svojim mlađim kolegama preuzeti rad u Udruzi i nastaviti dosadašnje uspjehe. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike