Sport
DOMAGOJ DUVNJAK:

Nismo favoriti u Beogradu
Objavljeno 10. travnja, 2019.
Najbolji rukometaš Hrvatske ozlijedio se tijekom posljednjeg susreta Hrvatske i Srbije

Ovdje sam stvarno doma, rekao je Domagoj Duvnjak, nakon što je ponovo s ostalim kolegama iz hvatske rukometne reprezentacije stigao u Osijek, odakle će danas krenuti u Beograd, gdje ih u četvrtak očekuje kvalifikacijska utakmica za EP 2020. protiv Srbije.


Hrvatski rukometaši u Osijeku već imaju poznati "đir". Bili su ovdje prošle jeseni, na otvorenju aktualnih kvalifikacija, kada je Hrvatska u Gradskom vrtu ugostila Švicarsku.

Osječki đir

- Uvijek je lijepo doći ovamo, ali, na žalost, sada smo došli na samo dva dana, već u srijedu ujutro putujemo u Beograd. Malo je zgusnut raspored. Došli smo u ponedjeljak navečer, već toga dana odradili jedan trening, u utorak su na progamu dva treninga. Između - pola sata kavica, malo šetnja, večeras (razgovor je vođen jučer, nap. a.) roditelji stižu iz Đakova pa će biti prigoda vidjet se i s njima - počeo je priču Đakovčanin, koji se i ranije izražavao pohvalno, o novim mladim igračima u reprezentaciji.


I sada ima novih lica.


- Najvažnije je da potvrđuju to što sam već ranije rekao. Stvarno mislim kako se hrvatski rukomet ne mora brinuti za budućnost. Imamo puno mladih i darovitih igrača, trebaju samo nastaviti raditi. I neka ostanu zdravi.


Slijede dvije utakmice sa Srbijom. Posljednju, u Splitu, pamtit će po lošem.


- Točno. U Splitu sam se na početku Europskog prvenstva ozlijedio, pretkraj utakmice sa Srbijom. Ali to je sport, posebno vrhunski, neizbježne su ozljede. Eto, i to je prošlo, život ide dalje.


Respektirate Srbiju? Posebno u predstojećoj utakmici u Beogradu.


- Čeka nas teška i naporna utakmica. Srbi su se digli. Nenad Peruničić ih je vodio i na Svjetskom prvenstvu, vidi se kakva mu je ideja, pomladio je reprezentaciju i izgledaju sve bolje i bolje. Posebno će biti neugodni kod kuće, bit će i puna dvorana i, vjerujte, nitko nas ne može u Beogradu smatrati favoritima.
Život u Njemačkoj

Hrvatska je svima u skupini motiv, posebno Srbima.


- To su takve utakmice. Derbiji. Ja sam pozitivan. Treba sve ovo ostaviti sa strane. I publiku i priče o sucima. O tome ne treba uopće razmišljati, nego se koncentrirati samo na što bolju izvedbu. Ovaj tjedan želimo iskoristiti na najbolju mogući način. Nastaviti tamo gdje smo stali nakon Svjetskog prvenstva.


Bit će puna dvorana u Beogradu, ali i u nedjelju u Zadru?


- Sve informacije govore kako će i u Zadru biti lijepa atmosfera. Veselimo se i toj utakmici.


Kakav je sada život u Njemačkoj? Proteklog vikenda Kiel je osvojio Kup, u svibnju ste domaćini Final Foura EHF kupa.


- Jednu titulu ove sezone već imamo. I dalje traje borba za prvaka, Flensburg je i dalje u prednosti, ima četiri boda više, ali dosta težak raspored do kraja. Domaćini smo Final Foura EHF kupa, koji je slabiji od Lige prvaka, ali i to će sigurno biti spektakl. Dvorana je za taj događaj već rasprodana. Igramo kod kuće, tako da imamo velik motiv uzeti i taj trofej.


Ugovor s Kielom ima do 2020. godine. Klub je već za istu godinu dogovorio dolazak Norvežanina Sandera Sagosena.
- To je stvarno megatransfer. Što se mene tiče, zadovoljan sam u Kielu. Igramo u vrhunski posloženom klubu. Istina je, imam ugovor do 2020., nismo ništa još pričali o budućnosti, ali siguran sam kako će brzo i to doći i da ćemo se brzo dogovoriti kako dalje - zaključio je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije.


Krešimir Lacković
Domagoj Duvnjak

kapetan Hrvatske

Susreti sa Srbijom posebne su utakmice. Derbiji. Treba zato sve ostaviti sa strane. I publiku i priče o sucima. O tome ne treba uopće razmišljati. nego se koncentrirati samo na što bolju izvedbu.
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike