Crna kronika
TRAŽIO IZMJENU SUDSKOG VIJEĆA

Seleš: Ne mogu vjerovati da ste me osudili
Objavljeno 9. travnja, 2019.
OSIJEK - Zoranu Selešu (37) iz Šećerane, osuđenom na 12 i pol godina zatvora zbog pokušaja ubojstva dvaju osječkih specijalnih policajaca, ponovno suđenje je odgođeno jer je zatražio da mu se sudi pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem.

- Tražim da mi se sudi pred drugim sudskim vijećem, jer ne mogu vjerovati da ste me osudili na 12 i pol godina zatvora, a kiksali ste, jer upozorenje svjedocima nije uneseno u zapisnik. Osudili ste me na 12 i pol godina kao da sam to namjerno učinio, a niste sve odradili kako je trebalo i pogreškom suda presuda je ukinuta. Tražim novo suđenje pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem i to je moje pravo - rekao je Zoran Seleš nakon što je predsjednica sudskog vijeća sutkinja Azra Salitrežić upitala nazočne imaju li prigovora na sastav sudskog vijeća. Rasprava je prekinuta radi dostave spisa predsjedniku suda koji će odlučiti o zahtjevu Seleša o izuzeću predsjednice i cijelog sudskog vijeća.

Podsjetimo, Vrhovni sud vratio je predmet na početak, jer svjedoci, Suzana i Vladimir Seleš, supruga i otac Zorana Seleša, prije svjedočenja nisu upozoreni da će se njihovi iskazi, ako odluče svjedočiti, bez obzira na njihovu kasniju odluku, moći koristiti kao dokazi, s time da su upozorenja tim svjedocima i njihovi iskazi morali biti uneseni u zapisnik, što nije učinjeno.

"Budući da se iskazi svjedoka koji uživaju blagodat nesvjedočenja ne mogu upotrijebiti kao dokazu u postupku, ako upozorenje i odricanje nije ubilježeno u zapisnik, proizlazi da su iskazi svjedokinje S.S. i svjedoka V.S. nezakoniti, zbog čega onda na njima nije bilo moguće utemeljiti presudu. Prema tome, kako je prvostupanjski sud svoju presudu utemeljio na nezakonitim dokazima, počinio je bitnu povredu odredaba kaznenog postupka koja onemogućuje ispitivanje prvostupanjske presude u pogledu ostalih žalbenih osnova istaknutih u žalbama državnog odvjetnika i optuženika koje su u ovakvoj procesnoj situaciji postale nevažeće", zaključio je Vrhovni sud.

Tako se ponovljeno suđenje, koje je trebalo biti samo formalnost na kojem bi se ispitali samo Selešova supruga i otac pa bi se upozorenje unijelo u zapisnik, zakompliciralo te je odgođeno do odluke predsjednika osječkog Županijskog suda.S.Lacić
Rasprava je prekinuta radi dostave spisa predsjedniku suda koji će odlučiti o zahtjevu Seleša o izuzeću
12,5

godina zatvora dobio je Zoran Seleš zbog pokušaja ubojstva specijalnih policajaca
Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi