Tehno
IT EVENT

Shift konferencija u Splitu
Objavljeno 5. travnja, 2019.
Shift konferencija ove se godine vraća u Split, osmo izdanje međunarodnog IT eventa, koje stavlja naglasak na svijet developera, i ovaj će put krajem svibnja okupiti eminentna developerska imena iz svijeta tehnologije, a sve kako bi demistificirala struku i pružila intiman pogled na ovo, u svijetu i dalje, deficitarno, zanimanje.


- Potrudit ćemo se ove godine pružiti sasvim svjež uvid u svijet developera i detaljnije proniknuti u njihovu branšu. Osim toga, bit će govora i o posljednjim trendovima u svijetu tehnologije i glede programiranja i pisanja kodova i vezano uz završne proizvode. Osim toga, neće se zaobići ni teme blockchaina, open source tehnologije, e-trgovina – pojasnio je organizator Ivan Burazin, ujedno i osnivač Codeanywhere, pod čijim se patronatom i nalazi Shift konferencija.


Split se tako opet našao na mapi IT influencera, ali i uvaženih govornika iz Minecrafta, New York Timesa, Xboxa, Googlea, Mozille, Amazona… Okupljenima će se tako u hotelu Radisson Blue 30. i 31. svibnja obratiti Felix Reiseberg, razvojni programer u Slacku. U Splitu će svoje iskustvo i savjete prenijeti i Boyd Multerer, tvorac softvera za Xbox One konzolu, kao i kreator i osnivač goleme online zajednice Xbox Live, koja okuplja milijune igrača Microsoftove konzole diljem svijeta. Što se računalnih igrica tiče, njihove boje na Shiftu predstavljat će i Tobias Ahlin, koji je u Minecraftu zadužen za korisnički prijateljski dizajn. Navedenim govornicima na pozornici će se pridružit Tiffany Tse, developerka zaposlena u kanadskom divu e-trgovine, Shopifyju. Ona će ponuditi odgovor kako je to raditi u e-trgovini, što se od developera u toj branši očekuje, te koje ih prilike i prepreke tamo eventualno očekuju. Nešto slično, ali iz potpuno drugog kuta, u Splitu će pričati i William Martins, stariji frontend developer u eBayju.Shift u Split dovodi programsku inženjerku Mugdha Lakani i Metea Atamela, osobu kojoj se programeri obraćaju ako imaju problema s Googleovim cloudom. M.R.
Najčitanije iz rubrike