Dome slatki dome
DIZAJN

Nijanse sive boje osvajaju šarmom
Objavljeno 4. travnja, 2019.
Izuzetno atraktivan dojam postiže se oblaganjem zida u mramor koji sadržava sivu

Trendovi boja u uređenja interijera neprestano se mijenjaju, ali neovisno o promjenama svoj će ukus zadovoljiti i oni skloni življim i umjerenijim bojama. Siva je odlična za sve potrebe i ukuse, jer je to jedina boja koja se kombinira sa svim bojama


Istovremeno je profinjena i umjerena, a mogućnošću stvaranja kontrasta s drugim bojama može stvoriti vrlo temperamentan ukupni izražaj. Od svijetlo sive do antracit, svaka je nijansa lijepa i zanimljiva na svoj način.

Smireni ugođaj

Za sve sklone profinjenim smirenim ugođajima predlažemo igru nijansi sivih tonova namještaja i podnih obloga u dnevnom boravku, u koje će samo diskretno biti ubačeni detalji u trendovskoj plavoj ili smeđoj boji. Ovakve prostore potrebno je dinamizirati na način da se dekorira dominantni zid. Izuzetno atraktivan dojam postići ćete oblaganjem zida u mramor koji će u sebi sadržavati sive tonove. Jeftinija verzija je lijepljenje tapete koja će također sadržavati boje prostora. Važno je da je ukupan izražaj zida dinamičan.


Ako ipak želite nešto mirniji ambijent, reljefno obradite pozadinski zid kako bi igra svjetla i sjene dala šarm prostoru. Uz nijanse sive boje odlično se kombiniraju crno-bijele, špricani, karirani ili pepito uzorci tkanina.


Radni kutak s foteljicom ili radnim stolom treba biti usklađen s dnevnim boravkom. Igrajte se sivim tonovima, ali svakako uvedite dekorativne predmete u boji i prozirnom staklu. Rasvjetna tijela mogu biti vrlo elegantna, ali i ona s industrijskim izražajem. Trendovi sve dopuštaju.
Izražajne stolice


Uređenje blagovaonice također uskladite s dnevnim boravkom. Uz sive nijanse stola obavezno kombinirajte izražajne boje stolica. Ako ste skloni stolu u boji, odaberite sive stolice. Detalji u kamenu ili drvu dat će izražaj i topao ugođaj dominantnoj sivoj boji. Prostor spavaće sobe cjelina je koja vizualno ne mora biti u suodnosu s ostalim prostorima. Predlažemo da iskoristite sve prednosti dobrog kombiniranja sive boje. Na bazni sivi krevet složite rapsodiju živih boja i dezena kroz posteljinu, navlake i dekorativne jastučiće.


Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.
Dizajn
XimperferoioTorum dendelicae nonsum tam
Igra tonova
Detalje povežite s bojama posteljine. Podna obloga svakako treba biti mirna i jednobojna, a zidne mogu biti dekorirane jednostavnom igrom sivih tonova. Naizgled mirna siva boja pružit će puno mogućnosti za kreativno izražavanje, a mogućnosti pogreške bit će minimalne. Prepustite se igri i uživajte i raznolikosti koju siva boja može pružiti!
Možda ste propustili...

VIŠE VOLI VRUĆINU NEGO HLADNOĆU

Begonija ima više od 1800 vrsta

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike