Sport
JUNIORSKI OSJEČKI PIŠTOLJAŠKI KVARTET NASTUPIO U GRADSKOM VRTU

Pritisak domaćeg terena imao utjecaja
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
Tri uvodna dana na Europskom prvenstvu u zračnom oružju bila su u znaku nastupa najboljih mladih strijelaca Starog kontinenta. U toj konkurenciji Hrvatska je imala maksimalan broj predstavnika, po šest u pušci i pištolju, a velik dio naše selekcije činili su članovi GSD-a Osijek 1784. Od šest reprezentativaca u zračnom pištolju četvero je članova najstarijeg sportskog društva u državi. Kompletnu vrstu juniora činio je osječki tercet, Borna Butković, Leon Luka Ćelić i Filip Zadravec, a juniorke je predvodila Marijana Matea Štrbac, koja je od naših ostvarila najbolje rezutate i ostavila najboji dojam u Gradskom vrtu. S tim se slaže i njihova klupska trenerica, Mirela Skoko Ćelić, koja je, naravno, i dio stručnog stožera hrvatske izabarne vrste.

- Malo se miješaju emocije, bilo je razloga za zadovoljtsvo, a neke stvari mogle su ispasti puno bolje. Tu prije svega mislim na ekipni učinak naših juniora, koji nisu uspjeli biti među osam najboljih i probiti se u četvrtfinale. Sva trojica odradila su bar pet krugova slabije od očekivanja, stoga su i završila tek na 12 mjestu. Mislim da mogu i vrijede više, ali možda ih je nastup pred domaćom publikom malo sputao da se pokažu u najboljem svjetlu - smatra Skoko Ćelić, koja je u uvodnom dijelu EPSO-a imala razloga za ponos i zadovoljstvo,

- Najviše nade polagali smo u Bornu i Marijanu u pojedinačnom dijelu, gdje je postojala objektivna prognoza da bi mogli dohvatiti pojedinačno finale, jer imaju tu vrijednost. Zamalo su uhvatili ono u miks-timu, gdje su ispali samo zbog manjeg brojeva pogođenih "muševa", ali su ostvarili odličan rezultat. Marijana je najbolje odradila svoja dva nastupa, njezin je napredak evidentan. U pojedinačnim kvalifikacijama imala je mali pad u drugoj seriji, ali sve ostalo je bilo kvalitetno. Deseta je u Europi, što je sjajan doseg, prezadovoljna sam - kaže njezina trenerica.

Za juniorsko finale Štrbac će se boriti još sljedeće godine, a trojac juniora odradio je svoje posljednje veliko natjecanje u toj konkurenciji.

- To je veća šteta što oproštaj kod kuće nije bio bolji. Čeka ih uskoro prelazak među seniore, što je uvijek zahtjevno. Radimo, sve ima svoj put, osječki pištolj pokazao je da ima kvalitetu i perspektivu - naglasila je Mirela Skoko Ćelić. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike