Crna kronika
NEPOPRAVLJIVI 23-GODIŠNJAK

Treći put vozi auto, a ne smije
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
TENJA


Nekim ljudima uistinu treba zatvorska kazna jer za njih pravila kao da ne vrijede, potpuno ih ignoriraju. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, u srijedu u 15.35 policijski službenici Postaje prometne policije Osijek u Tenji su zaustavili Mercedes kojim je upravljao 23-godišnjak. Kratkom je provjerom utvrđeno da mladić nije smio voziti, jer mu je zbog prijašnjeg prekršaja izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije. Inače, to je treći put da su policijski službenici zatekli 23-godišnjaka kako upravljaa automobilom iako mu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije.


Policajci su višestrukog prometnog recidivista uhitili na mjestu zaustavljanja i odvezli ga na Općinski sud u Osijeku, gdje je izveden pred dežurnog suca. Inače, za navedeni prekršaj propisana je zatvorska kazna u trajanju do 60 dana ili novčana kazna do petnaest tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca. Do zaključenja teksta nije bila poznata sučeva odluka o kazni.


Zbog ovakvih vozača, ali i ostalih prekršitelja prometnih pravila, mobilna jedinica policije provodit će nadzor nad vozilima, vozačima i putnicima u cestovnom prometu na području PU osječko-baranjske. Prije svega će se kontrolirati brzina, ali će se nadzirati i teretni promet te obavljati i drugi poslovi u vezi sa sigurnosti na cestama, s ciljem podizanja razine opće sigurnosti prevencijom, suzbijanjem i otkrivanjem svih oblika kaznenih djela i prekršaja te njihovih počinitelja. Tako vozači tijekom subote i prvih sati nedjelje u Osječko-baransjkoj županiji mogu očekivati povećan broj policijskih ophodnji na prometnicama.
Policija je izvijestila da je u četvrtak na području PU osječko-baranjske u prometu zaustavila dva vozača koja su imala nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi. Riječ je o jednom vozaču osobnog automobila i jednom biciklistu. Najvišu koncentraciju alkohola u krvi vozača evidentirali su u 23.55 u Vukovarskoj ulici u Osijeku, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 31-godišnji hrvatski državljanin. Alkotestom je utvrđeno da u krvi ima 1,17 promila alkohola. Isključen je iz prometa i odveden na triježnjenje u policijsku postaju. M.Bugarić
Mladić je zatečen za upravljačem Mercedesa u Tenji iako ima zabranu vožnje
60

dana zatvora mogao bi dobiti 23-godišnji vozač
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi