Crna kronika
JOŠ JEDNA NESREĆA NA SLATINSKOJ OBILAZNICI

Uletjela u „škare“, izbjegnuta tragedija
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
SLATINA

U četvrtak oko 16 sati na slatinskoj obilaznici između kružnog raskrižja u Ulici Matije Gupca i prigradskog naselja Sladojevci dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, a nastala je i velika materijalna šteta.


Do nesreće došlo kad je mlada vozačica Opel Vectre slatinskih registracijskih oznaka, koja se kretala u smjeru zapada prema Sladojevcima, u blagom desnom zavoju pretjecala kamion pa je svojim vozilom prešla na kolnički trak namijenjen vozilima iz suprotnog smjera. U tom trenutku iz smjera Sladojevaca naišao je automobil marke VW Passat, također slatinskih oznaka.


Prisebni vozač Passata odmah je shvatio da vozilo koje mu je dolazilo ususret na njegovu kolničkom traku neće uspjeti završiti pretjecanje, a neće se stići niti vratiti na svoju stranu ceste, pa je spretno skrenuo udesno i vozio po bankini kako bi izbjegao izravni sudar. Upravo zahvaljujući njegovoj hrabrosti i snalažljivosti do izravnog sudara nije došlo, ali unatoč kočenju brzina kretanja vozila bila je velika a razmak nedovoljan pa je došlo do snažnog udara prednje lijeve strane Vectre u prednji lijevi kotač Passata. Udar je bio toliko jak da je odbio gumu s kotača Passata i ona je odletjela ustranu.


Oboje vozača ozlijeđeni su i vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni su u Opću bolnicu Virovitica. Da iskusni vozač Passata nije reagirao, neizbježan bi bio izravni sudar, a to bi značilo daleko veću tragediju.


Nastala materijalna šteta i točni uzroci nesreće bit će poznati nakon službenog izvješća policije. Za trajanja očevida policijskih službenika PP Slatina, na tom dijelu obilaznice prometovalo se jednim kolničkim trakom.


Prije nepunih mjesec dana na istom dijelu slatinske obilaznice dogodila se slična prometna nesreća. Obilazeći kamion, vozač Opel Astre svojim je vozilom prešao na lijevu stranu kolnika, ali tako daleko da je svojim vozilom zahvatio lijevu putnu bankinu. Izgubio je nadzor nad vozilom i ono se od jakog udara u betonsku ogradu mosta uz cestu prevrnulo na krov i zaustavilo se desetak metara dalje, između oranice i putnog kanala.
Upravo zato policija upozorava na potrebu maksimalne koncentriranosti i poštivanja svih prometnih znakova za vrijeme vožnje, a osobito na poštivanje ograničenja brzine kretanja i izbjegavanje pretjecanja vozila na nepreglednim dijelovima prometnica i u zavojima.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike