Kultura
DANAS U OSJEČKOJ GALERIJI KAZAMAT

Izložba Ivane Tkalčić
Objavljeno 23. ožujka, 2019.
OSIJEK


Danas (subota, 23. ožujka), u 20 sati u osječkoj Galeriji Kazamat bit će otvorena izložba hrvatske umjetnice Ivane Tkalčić pod nazivom "Paradise now_ _twilight zone, snapchat, camera, text to speech". Otvorenju izložbe prethodit će razgovor s umjetnicom u 19 sati. Dio je to projekta u sklopu Mreže za razvoj talenata Summer Sessions 2018., u koprodukciji udruge Metamedij, Pula i V2_Instituta za nestabilne medije, Rotterdam.


Ivana Tkalčić (Sisak,1987.), diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i magistrirala ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Jednu je godine boravila na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu. Finalistica je Erste fragmenata 12, dobitnica nagrade RCAA Young European Award i Rektorove nagrade za samostalni umjetnički rad. Izlagala je na samostalnim izložbama u Sisku, Zagrebu, Beču, Mexico Cityju, Rotterdamu, Puli, Sao Paulu, Hanoiju i Odessi te na brojnim zajedničkim izložbama. Sudionica je i 25. slavonskog biennala u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku 2016.
Sudjelovala je na brojnim projektima umjetničkih rezidencija u Austriji, Belgiji, Grčkoj, Norveškoj, Nizozemskoj, Italiji i Poljskoj. Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture i Grada Osijeka, a otvorena je od 23. ožujka do 7. travnja. D.Kć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike