Sport
NK OSIJEK

Ima li Zekić kakvog “zeca u šeširu”?
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Nogometaši Osijeka potreban mir za možda i utakmicu sezone protiv Gorice našli su u 300-tinjak kilometara udaljenom mađarskom Felcsutu. Nije prvi put da su bijelo-plavi utočište potražili baš tamo tijekom reprezentativnih stanki, a izbor na to malo mađarsko mjesto padne najviše zbog sjajnih uvjeta za rad koje pruža kamp Puskas akademije. Međutim, u situaciji u kojoj se nalazi Osijek možda bi bilo bolje da je trener Zoran Zekić svoje nogometaše "naganjao po kakvim džombama", jer to "milovanje" na ravnim travnjacima i dobri uvjeti za rad nisu baš dali očekivane rezultate ovog proljeća. Kada se upale alarmi, onda su potrebne i nekonvencionalne metode pripreme utakmice. Bijelo-plavi će protiv Velikogoričana morati duboko "zaorati", jer ljepota i dojam u toj utakmici doista neće imati nikakvu važnost. Bodovi, samo bodovi će biti bitni. U ovoj situaciji iznimno važnu ulogu imat će - Zoran Zekić. O njegovim odlukama i idejama, ali i sposobnosti da "nabrije" momčad do krajnjih granica, ovisit će stav koji će momčad imati protiv Gorice. Sve je manje onih koji vjeruju kako je Zekić sposoban razdrmati momčad, a njemu će to sigurno biti dodatni motiv kako bi dokazao suprotno. Morat će trener izvući nekakvog "zeca iz šešira", napraviti nešto posebno ili ako hoćete drukčije od onog što smo vidjeli u dosadašnjem dijelu nastavka prvenstva. Koliko je važna čista glava kod igrača, jednako toliko će biti važna i čista glava kod Zekića. Dosad je, sastavljajući momčad, nerijetko balansirao želeći pratiti klupsku sportsku politiku. I zato mu je glava sad u torbi. Utakmica protiv Gorice ima takav karakter da Zekić ne treba slušati nikoga drugog nego samo sebe, pa ako već mora poginuti, onda neka to bude zbog svojih ideja i vizija, a ne ispunjavajući sekundarne ciljeve.

Nema dvojbe kako će taj okršaj protiv Gorice biti veliki test za trenera i igrače. Potrošili su sve kredite koje su imali, prosuli su bodovnu prednost koju su teško stvorili jesenas. I zato sada više nemaju pravo na novi korak unatrag. Krajnje je vrijeme za korak prema naprijed... D.Keler
Danas protiv Puskas akademije

Nogometaši Osijeka danas će u Felcsutu odigrati test-susret protiv svog domaćina Puskas akademije, u čijem su kampu trenirali posljednjih dana. Trener Zoran Zekić najavio je da će priliku za igru dobiti svih 20 igrača koje je poveo u Mađarsku. Utakmica se igra na Pancho areni, s početkom u 14 sati.

Boban virozan, ostali zdravi

Trenažne aktivnosti nogometaša Osijeka u Felcsutu teku normalno. Izvan punog pogona jedino je Gabrijel Boban koji se bori s virozom, ali ni njegova odsutnost ne bi trebala biti dužeg vijeka. Posebna pozornost usmjerena je prema Ezekielu Hentyju koji se priključio suigračima nakon povratka s terapije. Prema prvim treninzma čini se kako se Nigerijac riješio upale pubične kosti, a to znači kako postoji mogućnost da protiv Gorice krene od prve minute. Naravno, daleko je važnije hoće li biti spreman za obranu Velikogoričana, jer ovoga proljeća ono što je odigrao više podsjeća na “malu macu” negoli na “lava” s početka sezone. Vrijeme je da se vrati ‘goropadni’ Henty.

Možda ste propustili...

OSJEČKI TENISAČ UPISAO NOVU POBJEDU NA SPLITSKIM FIRULAMA

Matej Dodig nastavio sa sjajnom igrom

Najčitanije iz rubrike