Sport
ELITNO KOLO KVALIFIKACIJA ZA EP U-17

Hrvatska na startu pobijedila domaćina
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
Hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina sjajno je otvorila Elitno kolo kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo, koje će se od 3. do 19. svibnja ove godine igrati u Irskoj. U Elitnoj skupini 3, u kojoj su Hrvatska, Engleska, Švicarska i Danska, mladi Vatreni pod vodstvom novog izbornika Tomislava Rukavine u Silkeborgu su pobijedili domaćina Dansku sa 3:2.

Hrvatska je do vodstva došla već u drugoj minuti utakmice, kada je Jurčec pogodio za 1:0, a Groznica je vrlo brzo (‘10) udovstručio prednost. Danci su smanjili u 16. minuti, a za to se pobrinuo naš igrač Džankić, koji je nesretno pogodio vlastitu mrežu. S tih 1:2 otišlo se na odmor, a u nastavku ponovno nije nedostajalo zanimljivosti i uzbuđenja.

Nekoliko minuta nakon povratka iz svlačiionice Hrvatska je povisila vodstvo. U 48. minuti za 1:3 mrežu trese Gvardiol. Nakon 20 minuta novi pogodak, ovaj puta domaćina. Strijelac za 2:3 bio je Carstensen, a Danci su nakon toga krenuli po izjednačenje, napadli su i promašivali, imali su nekoliko zaista vrlo dobrih prilika za pogodak, no do kraja se mreže nisu tresle i Hrvatska je ostvarila pobjedu, koja je mogla biti i uvjerljivija, no Sučić je u sudačkoj nadoknadi zapucao jedanaesterac. Njegov je pokušaj domaći vratar obranio i ostalo je 2:3.

Hrvatska je upisala važnu pobjedu na startu, a u Silkeborgu ju još čeka utakmica s Engleskom (24. ožujka) te u Randersu sa Švicarskom (27. ožujka). Na Europsko prvenstvo odlazi osam prvoplasiranih i sedam drugoplasiranih reprezentacija iz Elitnog kola. Tri boda iz sljedeća dva susreta Hrvatskoj bi gotovo sigurno donijela plasman na eurosmotru. Boje naše reprezentacije u susretu s Danskom branili su: Kovačević, Braut, Gvardiol, Škaričić, Biuk (od 68. Pavlović), Sučić, Vasilj, Jurčec (od 85. Klarić), Džankić (od 69. Brekalo), Groznica (od 85. Branšteter) i Galić (od 68. Duvnjak). I. Liović
Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

MOK MURSA OSIJEK UOČI ZAVRŠNICE SEZONE

Prekid suradnje s Bratićem, Bogdanović vodi momčad

Najčitanije iz rubrike