Kultura
PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ U KNJIŽARI NOVA U OSIJEKU

Baš ništa nije onako kako se čini
Objavljeno 21. ožujka, 2019.
OSIJEK - U Klubu knjižare Nova danas (petak, 22.ožujka) u 18 sati bit će predstavljen izuzetan roman "Divlje guske" Vukovarke Julijane Adamović.

U romanu "Divlje guske" ništa nije onako kako se na prvi i drugi pogled čini. Očevi i majke nisu samo brižni roditelji, koji podižu svoju djecu, djedovi i bake nisu samo toplo krilo, u kojem se unučice gnijezde uz biblijske priče, guske nisu tek pernate predstavnice idiličnog seoskog ambijenta, a ni djevojčice, koje nose priču nisu baš najtočnija, očekivana verzija sebe.

Julijana Adamović začudnim je jezikom i autentičnim tonom ispisala dirljiv, moćan i potresan roman o jednom odrastanju, koje je moglo izgledati sasvim drugačije - da su se jedni malo više, a drugi malo manje voljeli, da su neke prostorije bile otključane, a druge pod ključem, da su jedni malo više govorili, a drugi šutjeli, da su neki preživjeli, a drugi umrli na vrijeme, i da je bar pola svega bilo onako kako je trebalo biti. Ali nije. U tome je i tuga i moć romana "Divlje guske", koji dira tamo duboko, gdje se njegova autorica hrabro usudila posegnuti. D.Kć.
Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

“POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA”

Planet Art uKinu Urania

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente