TvObzor
BRIGHTBURN - ZNANSTVENOFANTASTIČNI HOROR

Zastrašujuća sila zla koja prijeti čovječanstvu
Objavljeno 22. ožujka, 2019.

Što bi se dogodilo kad bi nadareno dijete s drugog planeta sletjelo na Zemlju, ali umjesto da postane junak čovječanstva, ono postaje nešto daleko zlokobnije?

Nakon teške borbe s neplodnosti, Torin san o majčinstvu ostvaruje se dolaskom tajanstvenog dječaka. Brandon se čini da je sve ono što su Tori i njezin suprug Kyle ikada željeli - pametan, talentiran, znatiželjan u otkrivanju svijeta. No kako se Brandon približava pubertetu, čini se da se u njemu budi moćna tama, a Tori postaje užasnuta strašnim sumnjama o svom sinu. Jednom kad Brandon počne djelovati pod utjecajem mračnih podražaja, njegovi najbliži se nađu u velikoj opasnosti. Čudotvorno dijete pretvara se u zlog grabežljivca koji nesputano hara Kansas Cityjem.

Svi znamo priču. Misteriozno dijete, za koje nitko ne zna odakle se stvorilo, pronađe bračni par koji ujedno ne može imati vlastitu djecu. Neobično dijete odluče zadržati i svima reći da je njihovo. Kako dječak odrasta, roditeljima postaje jasno da se ne radi o običnom dječaku nego jako posebnom djetetu koje ima izvanzemaljske sposobnosti. Naposljetku dječak, sad već muškarac, potpuno otkriva svoje moći i podrijetlo i postaje svima poznati junak koji svoj život podredi spašavanju čovječanstva.

No što bi bilo da je priča otišla u drugom smjeru? Da je dječak s nevjerojatnim sposobnostima odlučio svoje moći iskoristiti za drugi cilj, potpuno suprotan spašavanju svijeta? Što bi se dogodilo da je osoba s tolikom moći odlučila kako joj se ovaj novi dom – Zemlja - ipak ne sviđa? Upravo takvu odluku donio je Brandon. Dječak koji nije postao superjunak nego Brightburn – strašna sila zla koja će ovog svibnja zavladati kinodvoranama.

Brandona (Jackson A. Dunn) su, kao bebu, pronašli bračni par Tori (Elizabeth Banks) i Kyle (David Denman). Nakon što su neko vrijeme neuspješno pokušavali dobiti dijete, odgovor na njihove molitve sleti im skoro u dvorište kuće. No vrlo brzo shvate da je njihov najveći dar zapravo prokletstvo za njih same, ali i za cijelu Zemlju.

Brandon, tražeći odgovore na pitanja o sebi jer se oduvijek osjećao drukčijim, odrastajući otkriva svoje nevjerojatne sposobnosti, ali i način kako ih iskoristiti. Njegov način, na očaj njegovih roditelja, nije na dobrobit čovječanstva. Iako i sama u opasnosti, Brandonova majka Tori ne odustaje od potrage za dobrim u njemu jer, unatoč svemu, on je i dalje njezin sin.

U zastrašujućem znanstvenofanstastičnom hororu “Brightburn” shvatit ćete da tajanstveni ljudi sa supermoćima ne moraju doći na Zemlju nužno kako bi nas spasili. Film koji je režirao David Yarovesky u hrvatska kina stiže 23. svibnja u distribuciju Continental filma. (N.K.)
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata