Mozaik
NAGRADA PUBLIKE ZA HIT GODINE

Predstavljeno novih pet hitova u utrci za Cesaricu, glasovanje do 31.ožujka u ponoć
Objavljeno 22. ožujka, 2019.

Publika će tijekom sljedeća dva tjedna na službenoj web i Facebook stranici te na javnom Viber profilu Cesarice moći glasovati za pjesme: Ne postojim kad nisi tu - Jure Brkljača, Ovaj grad - Mia, Srce mi umire za njom - Damir Kedžo, The Dream - Roko,U tebi - Vanna.


Za predložene pjesme s liste za veljaču publika može glasovati do nedjelje, 31. ožujka, u ponoć, a glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica m.me/cesarica i Viber javnog profila Cesarica. Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova publike bit će nominirana za Cesaricu te u siječnju 2020. godine ulazi u finalni krug glasovanja.


Publika će tada među nominiranim pjesmama birati hit godine, a statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike. Tko će biti dobitnik Cesarice 2019. ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrade Cesarica koja će se održati 21. siječnja 2020. godine. Podsjetimo, Cesarica je nagrada publike za hit godine, a kako bi se publici predstavio što veći broj najuspješnijih i najpopularnijih pjesama, svakog mjeseca predstavlja se pet pjesama koje konkuriraju za hit mjeseca.


Nakon završenog glasovanja publike za pjesme predložene za hit siječnja, za prestižnu je titulu hita godine nominirana pjesma „Rekao si“, koju izvodi Nina Badrić, a autorski potpisuje Ante Pecotić. Jure Brkljača s pjesmom “Ne postojim kad nisi tu” Miroslava Rusa pokazao je jedan sasvim novi pristup odabiru pjesme za Doru, mimo već više puta viđenih klišeja.


Jure i Rus donijeli su predivnu baladu koja iskreno govori o snazi ljubavi koja ne prestaje s godinama, a savršeno se uklopila u Jurin mentalitet. Miroslav Rus i ovaj put pokazao je kako savršeno spaja pjevače sa svojim pjesmama, što je do sada nebrojeno puta napravio surađujući s najpoznatijim glazbenim imenima.“Pjesma govori o stvarima s kojima se svi prije ili poslije suočavamo, prvenstveno rastancima koje često doživljavamo negativno, a zapravo su predivan put do novih životnih poglavlja. Govori o gradu koji poznajemo od početka do kraja, gdje smo odrasli, koji čuva naše najljepše uspomene, ali znamo da je došlo vrijeme da se usudimo otisnuti dalje. Ono najvažnije, govori o snovima i hrabrosti da ih slijedimo bez obzira na sve i slijepo vjerujemo da taj put ima smisla. Nadam da će utješiti sve one koji su iz bilo kojeg razloga daleko od grada ili mjesta na koje prvo pomisle kad ih netko pita odakle su i tko su”, rekla je Mia.


Vokalno najbolji dosad Damir Kedžo, osim tehnički zavidne interpretacije, dao je i posebnu emociju pjesmi “Srce mi umire za njom”, u kojoj se svi možemo prepoznati. Pjesma je to čiju duboku emociju u Damirovom izvođenju možemo fizički osjetiti i koja baš nikog ne ostavlja ravnodušnim.


"Ovo je autobiografska pjesma. Prepoznao sam se u svakoj njenoj riječi. Toliko mi znači da ni ne znam opisati, ali znam otpjevati. U svaki stih i svaku notu dao sam dio sebe i presretan sam što je publika prepoznala i osjetila emociju."


Brojem pregleda na YouTubeu i pozicijom pjesme na vrhovima top-ljestvica publika je prepoznala i prigrlila ovu pjesmu za koju tekst i glazbu potpisuje Ante Pecotić, a aranžman Bojan Šalamon Shalla.
Pjesma The Dream, autora Jacquesa Houdeka, Charlieja Masona i Andree Čubrić, u maestralnoj izvedbi mladog Roka Blaževića pobjednica je hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije Dora 2019., a 16. će svibnja ovaj srednjoškolac anđeoskog glasa zapjevati pred 200 milijuna gledatelja na velikoj eurovizijskoj pozornici u Tel Avivu predstavljajući Hrvatsku na 64. Eurosongu.
Jasminka Knežević
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana