Tehno
SONY

Superbrza memorijska kartica
Objavljeno 22. ožujka, 2019.
Tvrtka Sony objavila je da razvija memorijsku karticu CFexpress Type B (CEB-G128), novu superbrzu memorijsku karticu sljedeće generacije koja je idealna za profesionalnu i industrijsku upotrebu, s izuzetnom brzinom čitanja od 1700MB/s i vrhunskom pouzdanošću, ova memorijska kartica podržava buduću evoluciju digitalnih uređaja.

Poboljšanjem visokih performansi i dodatnih vrijednosti memorijske kartice kompanije Sony, model CFexpress Type B je dizajniran na osnovu nove specifikacije koja koristi najnoviju PCIe Gen3 tehnologiju, po standardu CompactFlash asocijacije. Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima kapacitet od 128 GB, a planirano je da se pojave i modeli s većim kapacitetom – od 256 GB i 512 GB. Memorijska kartica Sony CFexpress Type B tri puta je brža od najbrže Sony CFast memorijske kartice (s brzinom čitanja od 530MB/s). Ova kartica, s brzinom upisivanja podataka do 1480MB/s, zadovoljava buduće zahtjeve industrije sigurnosti za sigurnim snimanjem podataka i zahtjeve profesionalaca za snimanjem fotografija ili videozapisa visoke rezolucije. S velikom brzinom čitanja do 1700MB/s, čak i ekstenzivne datoteke podataka s ove memorijske kartice mogu se brže prenijeti u računalo, u usporedbi s postojećim memorijskim karticama. Primjerice, kada se izrađuju kopije ili rezervne kopije velikih datoteka s više memorijskih kartica, vrijeme prijenosa drastično će se smanjiti. To uvelike poboljšava radnu efikasnost.

Novi čitač kartice CFexpress, MRW-G1, optimiziran je za memorijsku karticu Sony CFexpress Type B i potpuno koristi prednost brzine čitanja koju ona posjeduje. Ovaj čitač također je kompatibilan sa Sony XQD karticom G serije i M serije.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima operativnu snagu tri puta veću od CFexpress standarda, može izdržati silu savijanja od 70N i ima pet puta veću izdržljivost pada s visine od 5m. Kartica je otporna na temperaturu, X-zrake, antistatična je i ima UV zaštitu, tako da savršeno podržava upotrebu u zahtjevnim ili teškim okruženjima.Memorijska kartica Sony CFexpress Type B i čitač kartica CFexpress MRW-G1 bit će dostupni na tržištu početkom ljeta 2019. godine.M.R.
Najčitanije iz rubrike