Kultura
SVJETSKI DAN LUTKARSTVA OBILJEŽAVA SE I U BELIŠĆU

Predstava “Zmaj Heliot” Scene Martin
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
BELIŠĆE

Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade & Svjetski dan lutkarstva obilježen je i u Belišću. U Centru za kulturu Sigmund Romberg održana je u subotu, 16. ožujka radionica izrade lutaka - mačaka za djecu, nastalih pod vodstvom Bojane Reçice, a jučer, na Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade, brojni programi i predstave za djecu (predstava “Bajke i... još nešto” Kazališta Virovitica) te svečana sjednica upravnih odbora Hrvatskog centra Unima i Hrvatskog centra Assitej.

Danas (četvrtak, 21. ožujka) na Svjetski dan lutkarstva u 11 sati u dvorani Centra za kulturu Sigmund Romberg bit će održana lutkarska predstava za djecu “Zmaj Heliot”, Scene Martin Hrvatskog doma iz Vukovara u režiji Roberta Raponje (igraju Anna Jurković, Magdalena Živaljić Tadić i Filip Sever) i predstavljanje lutaka s dječje radionice “Mačja parada”.

U popratnom programu jučer je otvorena “Izložba 99” (lutke i lutkoslike umjetnice Margarete Peršić), a do srijede, 3. travnja u predvorju zgrade Gradske uprave Grada Belišća može se pogledati izložba “90 godina UNIME - Lutke osvajaju Hrvatsku 1920.”, autorice dr. sc. Antonije Bogner Šaban. D.Kć.
Možda ste propustili...

SPOT “VOLJENO MOJE” ANTONIJE BUDANO

Težina i istinska ljepota majčinstva

U SVIJETU BAJKI IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Djeca na otvorenju preuzela ključeve Grada

Najčitanije iz rubrike