Sport
NK OSIJEK II

Bjelobrđani im definitivno ne leže, drugi put se vraćali iz rezultatskog minusa
Objavljeno 19. ožujka, 2019.

Vezani članci

NEZADOVOLJSTVO U REDOVIMA BSK-A NAKON OSJEČKOG REMIJA

Krstanović: Jedanaesterac i isključenje su posve neopravdano dosuđeni

Druga momčad Osijeka nije baš imala najbolji dan u slavonskom drugoligaškom okršaju protiv BSK-a. U biti, pokazalo se još jednom kako im Bjelobrđani uopće ne leže jer su ove sezone s njima oba puta remizirali, a oba su se puta i vraćali iz rezultatskog zaostatka.

Ovaj put momčad Dine Skendera doista može biti sretna što je uspjela izbjeći prvi drugoligaški poraz na svom terenu jer gostima nije uspjela nanijeti posebnu štetu. Još uvijek se vode diskusije oko kaznenog udarca iz kojeg su Osječani izjednačili, ali i zbog čega je isključen Luka Muženjak u toj situaciji. No iz osječkog kuta o tome je zapravo nepotrebno razmišljati jer postoje važnija pitanja uoči sljedećih nastupa. Vidljivo je kako u Osijek II još svi dijelovi novog mozaika nisu sjeli na svoje mjesto, a osim toga jasno je kako igrači koji su dovedeni kao zamjene za Pilja i Špoljarića koji su povučeni u prvu momčad nisu tih kvaliteta. Istina, Osječani su imali izraženu dominaciju svih 90 minuta, no ona je bila prilično jalova jer nije donijela dovoljan broj pravih prilika za pogotke. Prave muke za Osijek II počele su zapravo nakon isključenja Muženjaka kada se BSK posve povukao, a Osječani nisu imali pravu ideju kako probiti tu njihovu "školjku". Kružili su oko gostujuće zone kao mačak oko vruće kaše, ali na koncu nisu pronašli rješenje kako je probiti. Nedostajalo je bočnih ubačaja jer u kaznenom prostoru su bila dva dobra skakača, Marko Dugandžić i Ivan Durdov.

- Očekivali smo susret u kojemu će se oni braniti dvostrukim blokom. Mislim kako nas je koštao malo opušteniji ulazak u susret u kojemu smo dopustili BSK-u dolazak u vodstvo. Ispao je to na kraju jedini njihov udarac u okvir vrata. Mi smo dominirali, pritiskali, čak smo i relativno brzo došli do izjednačenja, a nakon što je isključen njihov igrač, utakmica je postala još jednosmjernija, ali nismo uspjeli postići drugi pogodak koji bi značio i pobjedu - rekao je Luka Marin, koji je bio siguran izvođač kaznenog udarca koji je donio Osječanima izjednačenje.

Trener Dino Skender govorio je o problemima s realizacijom, ali protiv BSK-a veća je muka bila organizacija igre jer ona nije dovodila napadače u pozicije za postizanje pogotka. No, s obzirom na dosta promjena u odnosu prema jesenskom dijelu prvenstva, a i na neke Skenderove nove ideje (Talys na poziciji veznog igrača), trebat će još vremena za dostizanje jesenske kvalitete razine igre. D.Keler
Muke za Osijek II počele su nakon isključenja Muženjaka kada se BSK povukao što domaći nisu riješili
Najčitanije iz rubrike