Novosti
KRIZMANIĆ NAPUSTIO HDZ

Kći ga javno optužila za obiteljsko nasilje
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Potpredsjednik Gradskog vijeća Požege tvrdi da je priča njegove kćeri neistinita * Plenković: HDZ ne tolerira nasilje

Potpredsjednika Gradskog vijeća Požege Igora Krizmanića (HDZ) kći Petra Š. je na facebook-grupi #spasime optužila za obiteljsko nasilje kojemu je, tvrdi, u djetinjstvu bila izložena zajedno s majkom Sandrom.


"Sjećam se i dana, još iz osnovne škole, kada sam htjela otići na sladoled, pa sam umjesto 5 kn dobila glavom o vrata, ali to je u redu, tako očevi vole svoju djecu, zar ne? Sjećam se da više ne mogu podnijeti juhu jer smo sjedili za stolom dok je nismo pojeli, makar pao i mrak. Sjećam se vike i galame, sjećam se kako je mami gurao papir u usta, sjećam se divljačkog pogleda dok su mu bile ruku oko njezina vrata. Sjećam se i moje krvi, ostavio je ju na kuhači. Sjećam se i rastave. Sjećam se suza, samoozljeđivanja i upornog pitanja: ZAŠTO MENE TATA NE VOLI", napisala je, među ostalim, Petra Š. koja sada ima 25 godina.


Krizmanić je zbog ovih optužbi prvo zamrznuo članstvo u HDZ-u te najavio povlačenje sa svih stranačkih dužnosti, ali i pravnu bitku jer tvrdi kako je cijela priča neistinita, a u utorak poslijepodne je iz stranke. "Iskreno podržavam svaku borbu protiv obiteljskog nasilja. Ne želim da moji privatni problemi štete ugledu HDZ-a, stranke koju volim i za koju sam se borio u svom dosadašnjem radu te do okončanja pravnog postupka zamrzavam svoje članstvo u stranci i povlačim se sa svih stranačkih dužnosti, pa tako i potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Požege", stoji u Krizmanićevu pismu predsjedniku HDZ-a Požeško-slavonske županije i predsjedniku Gradskog vijeća Željku Glaviću.


Glavić je za Hinu rekao kako o Krizmanićevu privatnom životu u HDZ-u nisu imali nikakvih saznanja te kako cijela priča ima dodatnu težinu činjenicom da je nasilje prijavila njegova kći. "HDZ neće tolerirati ni obiteljsko nasilje niti bilo kakvo devijantno ponašanje te mu je u tom smislu poslan jasan ‘signal‘ na koji je on odgovorio priopćenjem u kojemu odstupa sa svih stranačkih dužnosti i izlazi iz Gradskog vijeća Požege", rekao je Glavić u utorak prije Krizmanićeve odluke o izlasku iz stranke i iz Gradskog vijeća Požege. Nakon sjednice Županijskog odbora HDZ-a Glavić je rekao kako je od Krizmanića zatražio da "svoj slučaj rješava izvan stranke, da napusti stranku i da legitimnim pravnim putem dokazuje je li to kleveta".


Krizmanić je u SMS-u novinarima poručio kako ne želi javno istupati na tu temu. "Dojma sam da će svaka moja izjava samo dodatno produbljivati potpuno neopravdanu medijsku histeriju. Na ovaj neopravdani pritisak reagirat ću pokretanjem postupka pred nadležnim sudom radi inzistiranja na ozbiljnoj odgovornosti za pronošenje ovakve neistine", napisao je.


Petra novinarima nije odgovarala na pozive, a njezina majka Sandra prethodno je u medijima kazala da su njih dvije alarmirale policiju u Požegi iz straha zbog moguće reakcije njezina bivšeg supruga s kojim je u braku bila do 2004.
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je da HDZ ne tolerira nasilje. Hina/D.Pav.
Možda ste propustili...