Mozaik
NASTAVAK LJUBAVNE PRIČE

Malena je zaklepetala - rodan se vratio kući
Objavljeno 20. ožujka, 2019.
Klepetan se nakon 13.000 kilometara dugog puta s juga Afrike u ponedjeljak vratio na dimnjak u Brodskom Varošu, svojoj Malenoj

Najpoznatiji skitnica iz Brodskog Varoša, mjesta kod Slavonskog Broda, sretno se vratio kući i svojoj Malenoj. Priča je to koja se ponavlja već 17. godinu, a skitnica je - Klepetan. Tako je najpoznatiji par roda na svijetu ponovo zajedno.

Vijest da je Klepetan u ponedjeljak doletio s 13.000 kilometara udaljenog juga Afrike, potvrdio nam je Stjepan Vokić, umirovljeni domar varoške osnovne škole, koji se već godinama brine o Malenoj, rodi slomljena krila, a od 2002. i o Klepetanu. Par roda do sada je odgojio 66 ptića, a, kako se čini, bit će ih i ove godine. "Odmah su se pozdravili klepetanjem, nakon čega su razmijenili nježnosti", smije se Vokić, dodajući kako se Klepetan ove godine vratio ranije. Do sada se vraćao između 24. i 28. ožujka. Vokić se pripremio za Klepetanov dolazak, pa ga je nahranio komadima mesa. "U kanti je u komadićima bilo gotovo dvije kile mesa i sve je pojeo. Nekoliko je sati potom odspavao jer se baš vidjelo kako je umoran", rekao je Vokić, dodavši da je Klepetan doletio s još šest roda.

Prekrasna ljubavni priča Klepetana i Malene traje već 17 godina. Nekada je i Malena u jesen letjela na jug, no to je postalo nemoguće nakon što su je krivolovci ranili u krilo i ona više ne može letjeti sa svojim dragim. Tako je i završila kod Stjepana, koji se o njoj brine već 26 godina. Otkako je Klepetan postao Malenin partner, svake je godine odlazio u toplije krajeve, a Stjepan je čuvao Malenu na toplom. S dolaskom proljeća Klepetan se bez pogreške uvijek vraćao - na isti dimnjak.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa