Crna kronika
SLATINA: IZNENAĐENI I POLICAJCI

Oko podneva vozio bicikl s 3,73 promila
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
SLATINA


Policija je u Slatini u subotu zaustavila 66-godišnjeg biciklista koji je već u 11.40 imao 3,73 promila alkohola u krvi. Na području Osječko-baranjske županije policajci su tijekom vikenda u prometu zatekli 38 vozača koji su imali nedopuštenu količinu alkohola u krvi. Vozača automobila bila su 34, a ostala četvorica bila su - biciklisti. Od prekršaja upravljanja vozilima uz nedopuštenu količinu alkohola u krvi 18 ih je evidentirano između 23 sata u subotu i 6 sati u nedjelju. U navedenom vremenu osim prekršaja upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju policajci su evidentirali još 254 prekršaja, od čega 115 prekršaja prekoračenja brzine, 66 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom, četiri slučaja upravljanja vozilom pod zabranom, dva upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dva upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, jedan prekršaj odbijanja testiranja na droge i 53 ostala prekršaja.


Najvišu koncentraciju alkohola u krvi vozača izmjerili su u petak, 45 minuta nakon ponoći u Valpovu, kada su zaustavili automobil kojim je upravljao 24-godišnjak s 2,16 promila u krvi. Osim pijanstva utvrđeno je i da mladić nema položen vozački ispit. Mladić je smješten u posebnu prostoriju na triježnjenje. Istoga dana u 21.20 u Reisnerovoj ulici u Osijeku policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 29-godišnjak koji također nema položen vozački ispit. Taj je vozač uhićen.
U subotu u 13.25 u Zagrebačkoj ulici u Osijeku dogodila se prometna nezgoda s materijalnom štetom, a 65-godišnjaku koji je upravljao automobilom utvrđena je koncentracija alkohola u krvi od 1,61 promila. I taj je vozač uhićen. Istog dana u 22.05 u Marijancima se dogodila prometna nezgoda u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a 21-godišnjem vozaču automobila utvrđena je koncentracija alkohola od 0,98 promila. U nedjelju u 1.20 u Dardi zaustavljen je automobil kojim je 26-godišnjak upravljao pod utjecajem 1,37 promila alkohola u krvi. Vozač je odveden na triježnjenje. Pijani vozači morati će pred suca za prekršaje. S.Lacić
Možda ste propustili...

OSAM OSOBA PRIJAVLJENO ZBOG RATNOG ZLOČINA IZ 1991.

Zlostavljali su civile u Grabovcu

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike