Osijek
KLUPE PREMAZALI LJEPILOM ZA GLODAVCE

Stela Rakas: Ovaj čin je uperen protiv pasa, ali i njihovih vlasnika
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Dokle može sezati ljudska zloba, pokazalo se u parku za pse na Vijencu Ivana Meštrovića. Naime, netko je ondje klupe premazao ljepilom za glodavce, a što je jučer objavila gradska vijećnica Ivana Šojat na sjednici Gradskog vijeća.

- U to sam se osobno uvjerila u nedjelju oko 19.30 - rekla je Šojat, a ono što je ona vidjela, nadležni prije toga nisu uočili. Tako je Stevi Anetiću, voditelju RJ Čistoća u Unikomu, naša dojava bila prva vijest, nakon čega su djelatnici otišli vidjeti o čemu se radi i uvjeriti se o kakvom je sredstvu riječ.

Kako je u pitanju ljepilo, direktor Vetama Dejan Todorović kaže da je opasno tek ako se netko, pas ili čovjek, za njega zalijepi. Dakako, ako pas poliže ljepilo, kaže, zacijelo će imati probavne tegobe, no ipak neće uginuti.

- Pretpostavljam i nadam se da psi, dok se to ne ukloni, neće jesti ljepilo. Slučajna i neznatna konzumacija neće im naštetiti, no valja voditi računa da ljudi ne sjedaju na klupe kako se ne bi zalijepili - poručuje Todorović, ističući da ljepilo ne sadržava otrov i kao takvo nije pogubno ni za ljude ni za kućne ljubimce.

Nije to smirilo vlasnike pasa koji svoje kućne ljubimce gotovo svakodnevno dovode u park za pse na Vijencu Ivana Meštrovića. Među njima je i Sanja, koja kaže da ljepilo nije naneseno samo na klupe gdje ona, ali i brojni drugi vlasnici svakodnevno krate vrijeme dok im ljubimci trčkaraju parkom nego i na ogradu koja okružuje park.

- Ovo što se radi jednostavno nije normalno! Danas su nanijeli ljepilo, a sutra tko zna što može biti! Osim toga, ovdje za lijepih dana zna biti i djece koja se igraju sa svojim kućnim ljubimcima i potom se odmore na klupama, katkad čak jedu slatkiše i sl. Što bi bilo da nehotice odlože bilo kakvu ambalažu - pita se Sanja, koja će, kaže, odsad dobro gledati gdje sjeda, čak i izvan parka za pse.

Vidljivo je, naravno, da ova nastrana namjera za sada nepoznatog počinitelja nije željela donijeti ništa dobro kućnim ljubimcima, no još je vjerojatnije da je taj čin bio usmjeren i prema vlasnicima pasa, pa i njihovoj djeci. Smatra to Stela Rakas iz Udruge "Pobjede", koja je ovu vijest primila vrlo neugodno iznenađena što je nekome palo na pamet klupu premazati ljepilom namijenjenim glodavcima, koje se postavlja na neka druga mjesta, a ne na klupu, i to u parku za pse.

- Ovo je ciljana zloća prema psima, ali i njihovim vlasnicima i doista sam ostala zatečena, jer ovo još nisam čula. Smatram to čistom pakošću, jer ljubimci obično trče po parku, a na klupama sjede vlasnici i nerijetko djeca. Čak smatram da nisu željele naštetiti isključivo psima, nego da su to napravile osobe koje ne podnose ni životinje ni ljude. Nadam se da je ovo jedini primjer i da ovakvih situacija neće biti u drugim parkovima za pse u gradu - prokomentirala je Rakas.

Sam potez za svaku je osudu, jer ljepilo nije ondje ostavljeno u dobroj namjeri. Dobra je vijest što je otkriveno na vrijeme i bit će uklonjeno, na zadovoljstvo svih vlasnika kućnih ljubimaca koji odlaze u taj park za pse. Kako doznajemo, Unikom je odmah na teren poslao svoje djelatnike, koji su ljepilo uklonili, no ostaje pitanje što bi se dogodilo da ovaj vandalski čin nije uočen na vrijeme. M. Mihelić
Sam potez za svaku je osudu, jer ljepilo nije ondje ostavljeno u dobroj namjeri, srećom, otkriveno je na vrijeme
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike