Regija
POTPISANI UGOVORI

Više od tri milijuna kuna udrugama
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
NAŠICE

Grad Našice izdvojio je više od tri milijuna kuna za redovito funkcioniranje rada udruga u 2019. godini. U povodu toga gradonačelnik Josip Miletić potpisao je ugovore s predstavnicima udruga, društava, zajednica i klubova na području Našica. Gradonačelnik je zahvalio na predanom radu okupljenih koji je, ističe, bio izuzetan te je dodao da Grad upravo ovim mjerama pokazuje da rad i zauzimanje zna cijeniti.

- Čestitam vam na radu u prošloj godini, a sredstva koja Grad izdvaja za rad udruga u 2019. bit će veća od tri milijuna kuna. Ovo je izuzetno važan segment razvoja grada, a bitni su i ljudi koji su aktivni u udrugama te edukacija naših mladih da se brinu i da budu društveno uključivi. Mislim da ćemo s ovim sredstvima uspjeti život grada održati na zavidnoj razini - izjavio je gradonačelnik Josip Miletić, koji je sve predstavnike pozvao da se mogu uvijek javiti i tražiti što trebaju za još bolji i kvalitetniji rad te im poželio puno uspjeha u radu i ove godine. Među društvima koja su dobila sredstva i ovogodišnji je obljetnički HKD Lisinski, čiji je predsjednik u ime svih udruga zahvalio na dodijeljenom te istaknuo što to predstavlja članovima.

- I mi kao i sve ostale udruge u gradu ne bismo mogli djelovati na toj razini na kojoj radimo da nije financiranja Grada - istaknuo je Hrvoje Šleder, predsjednik HKD-a Lisinski.

Kako je napomenuo gradonačelnik, svim predstavnicima osigurana sredstva bit će uplaćena ovoga tjedna. I.Ć.
Našice imaju više od 150 udruga
U gradu veličine Našica djeluje zavidan broj udruga, njih više od 150. Od toga je 40 sportskih koje su ujedno i dio Sportske zajednice Našice. Javnim pozivima financiraju se potrebe u kulturi, tehničkoj kulturi, u socijalnoj skrbi, u športu, rad udruga građana, odnosno organizacija civilnog društva, te nacionalnih zajednica. No izdvojit će se sredstva i za pretfinanciranje europskih projekata te sredstava za udruge za zbrinjavanje životinja. Najviše Grad Našice ove godine dodjeljuje udrugama iz domene športa, a nakon toga slijedi kultura.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike