Novosti
MINISTAR GORAN MARIĆ U OSIJEKU

Najbolja lokacija za novi KBC u Gackoj
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
Gradnja novog Kliničkog bolničkog centra Osijek bila je u ponedjeljak tema radnog sastanka osječko-baranjskog župana Ivana Anušića i ministra državne imovine Gorana Marića. Između ostalog, razmatrali su se prijedlozi za lokaciju budućeg KBC-a Osijek na području Osijeka gdje bi bili ispunjeni svi uvjeti njegove gradnje i pristupa bez ometanja, a riječ je o prostoru u Gackoj ulici (pokraj zgrade Mercatora), koju je ministar Marić u pratnji župana Anušića i obišao nakon sastanka.


KBC Osijek je na sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Vlade RH uvršten na listu projekata koji će se financirati iz tog programa. Sredstva koja se odnose na KBC Osijek su nepovratna i namijenjena su gradnji nove zgrade u kojoj će biti dnevna bolnica i Kirurgija te će tamo ujedno biti smješten i novi Objedinjeni hitni prijem.


KBC Osijek u suradnji s Osječko-baranjskom županijom osigurao je 35,2 milijuna kuna za sufinanciranje pripreme strateškog projekta gradnje novog KBC-a. Od ukupne vrijednosti projekta za pripremu dokumentacije nepovratna EU sredstva iznose 30 milijuna kuna (85 %), a ostatak, 5,2 milijuna kuna, osigurat će Ministarstvo zdravstva iz državnog proračuna.
Izravna podrška za pripremu strateškog projekta ima za cilj osigurati korištenje sredstava EU fondova u sljedećem programskom razdoblju, 2021. - 2027. I.Korman
PROJEKT VRIJEDAN DVIJE MILIJARDE KUNA
Projektom će se stvoriti preduvjeti za realizaciju strateškog projekta gradnje novog KBC-a Osijek, i to na način da se pripremi potrebna dokumentacija sa svim studijama i dozvolama za gradnju kompleksa svih klinika, ordinacija, operacijskih sala, soba za pacijente i sve ostale potrebne ustrojstvene jedinice za kvalitetniju organizaciju rada novog kliničkog bolničkog centra.

Površina novog objekta predviđa se na 130.000 - 135.000 četvornih metara s procijenjenom vrijednosti za gradnju tog kompleksnog objekta od dvije milijarde kuna.
Možda ste propustili...

TVRTKA GLENCORE MOGLA BI BITI SPAS ZA BIH GUBITAŠA

Švicarci žele kupiti posrnuli mostarski Aluminij?

GRADNJA CESTA IZ EU SREDSTAVA

HC i HAC uložit će 3,2 milijarde

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPRJEČAVANJE NEREDA NA SPORTSKIM NATJECANJIMA

Tko odbije testiranje na alkohol ili droge, neće moći na stadion

2

BOŽO GALIĆ, VUKOVARSKO-SRIJEMSKI ŽUPAN

Do sada je ugovoreno i u provedbi su projekti vrijedni gotovo tri milijarde kuna

3

PRAZNIK KOJIM REPUBLIKA HRVATSKA OBILJEŽAVA POVIJESNU ODLUKU SABORA

Posljednji Dan državnosti 25. lipnja?