Kultura
9. LUTKOKAZ U OSIJEKU DO 22. OŽUJKA

Svjetska premijera i probrane predstave
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
OSIJEK


Deveta međunarodna revija lutkarstva Lutkokaz održat će se od 19. do 22. ožujka u Osijeku, gdje će svim zaljubljenicima u lutkarstvo i kazalište sasvim besplatno ponuditi probrane gostujuće predstave iz Italije, Slovenije, Mađarske i Srbije uz neizostavne projekte i ispite domaćina, Akademije za umjetnost i kulturu. Svečano otvorenje bit će danas (utorak, 19. ožujka) u 18 sati u svečanoj dvorana AUK-a.


Kao posebne poslastice ovogodišnjeg Lutkokaza izdvaja se svjetska premijera predstave "Pulcinella Show", talijanskog glumca i lutkara i osječkog studenta Giulija Settima, predstava "BUM", kazališta Moment iz Maribora te "Kako je otkriveno letenje" Kazališta mladih Novi Sad, koja ima čast zatvoriti festival. I ove godine osječka će publika moći uživati u ginjolskim vratolomijama slavnog mađarskog junaka Vitéza Lászla u izvedbi jednog od najboljih "laszlista" Dávida Feketea te će imati priliku premijerno pogledati diplomsku predstavu završne godine studija, što su, već tradicionalno, događaji koji se ne smiju propustiti.
Svi su programi besplatni za sve zainteresirane te će se, osim samog zatvaranja, održati u prostorima Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, organizatorice revije uz Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti. Samo zatvaranje održat će se u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, vjernom partneru Lutkokaza. D.Kć.
Možda ste propustili...

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike