Mozaik
SLAVONSKE LOLE NASTUPAJU NA KONCERTU “SLAVONSKO SRCE”

Presretni smo što možemo donijeti Slavoniju u Lisinski
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Izvest ćemo naše najslušanije pjesme, što garantira i dobro raspoloženje

Dva najveća imena slavonskog i hrvatskog tamburaškog svijeta, te jedan koji tim epitetima sigurno grabi, donijet će dašak Slavonije u hram hrvatske glazbe, veliku dvoranu Vatroslav Lisinki, gdje će izvesti neke od svojih najvećih hitova.

Legendarni Najbolji hrvatski tamburaši i Slavonske lole te Slavonia band zagrebačkoj će publici pokazati što je pravo slavonsko srce 23. ožujka od 20 sati na koncertu nazvanom "Slavonsko srce" u dvorani Vatroslav Lisinski. "Kada se začuje duša bećarska" ili "Sve je ona meni", a legendarni Darko Ergotić nakrivi šešir, u svakoj dvorani nastane delirij pa će tako zasigurno biti i u Lisinskom. Slavonske lole jedan su od najdugovječnijih hrvatskih tamburaških sastava, sviraju od 1973. godine. Do 1981. godine i potpisivanja ugovora s Croatia Recordsom nisu imali službeni naziv pa ime sastava dobivaju prema uzoru na Slavonske bećare i postaju Slavonske lole. Tada ujedno i kreću u ozbiljnije pohode i od tada do danas osvajaju mnoge nagrade i srca, a za album ‘‘Sve je ona meni ostvaruju zlatnu nakladu‘‘. Lole gdje god dođu naprave istinski, bećarski štimung i svakog dirnu u srce, bio on Slavonac ili ne. Ususret ovom velikom koncertu, uhvatili smo malo vremena Darku Ergotiću u želji da saznamo nešto više o prazniku Slavonije u Zagrebu te što rade Slavonske lole, znamo da prije Zagreba putuju u Njemačku na dva koncerta, a nakon Lisinskog raspored im je prepun, putuju i sviraju po cijeloj Lijepoj Našoj. Darko Ergotić, iskren kao i uvijek, širokog slavonskog srca podijelio je s nama svoja razmišljanja.

U hramu hrvatske glazbe slijedi pravi slavonski praznik, koncert ‘‘Slavonije u srcu‘‘ sa Slavonia bandom i dva najveća hrvatska tamburaška benda u povijesti, jedan od tih naravno je i vaš - Slavonske Lole. Kako je došlo do ideje za ovaj sjajan koncert?

- Ideja je najmanji problem, samo se trebao javiti organizator koji će se brinuti o organizacijskim problemima, a naša je briga da našoj publici donesemo Slavoniju u koncertnu dvoranu, što neće biti neki problem jer svoj stvaralački rad i svoje postojanje temeljimo na folklornoj pjesmi, plesu i slavonskom melosu. Radujemo se ovom koncertu, svirat ćemo sa svojim starim prijateljima i siguran sam da ćemo se svi zajedno sjajno zabaviti.

Kako je koncert koncipiran, što ćete sve izvesti pred zagrebačkom publikom?

- Trolist od sastava neće imati dosta vremenskog prostora odsvirati sve iz svoga stvaralačkog opusa. Moramo se svi uokviriti u zadanu satnicu, tako da ćemo izvesti naše najslušanije pjesme, što ujedno garantira i dobro raspoloženje na koncertu.

Raspored vam je iznimno gust, sredinom ožujka slijedi put u Njemačku?

- Posebno je zadovoljstvo donijeti dio Slavonije, Hrvatske, našim ljudima koji su morali otići trbuhom za kruhom. U dijaspori nemaju priliku svaki dan slušati domaće sastave, pa posebno emotivno doživljavaju svaki naš nastup.

Osim stalnih putovanja i koncerata, radi li se nešto novo, pjesma, album?

- Uvijek se radi nešto novo, ako ništa drugo, onda snimimo pjesmu za festival i sl. Potreban opus pjesama imamo, samo treba snimiti još tri, četiri pjesme i imamo dovoljno za novi album koji će izići, nadam se uskoro.
Vladimir Grgurić
NE IDE KOCKICA!!!!
ULAZNICE U PRODAJI
Ulaznice za koncert “Slavonsko srce” u dvorani Vatroslav Lisinski 23. ožujka, s početkom u 20 sati, mogu se kupiti na blagajni dvorane, ali i online na www.ulaznice.hr. Cijene su, ovisno o rasporedu sjedišta: 140, 160, 180 i 210 kuna.
SJAJNI TAMBURAŠI
Uz Slavonske lole, na koncertu “Slavonsko srce” nastupaju još i Najbolji hrvatski tamburaši i Slavonia Band. Najbolji hrvatski tamburaši, koji su do 1996. godine bili poznati kao Zlatni dukati, za koje možemo reći da su i začetnici tamburaške glazbe, dolaze u uhodanoj postavi - Stanko Šarić, Denis Špegelj, Mirko Gašparović, Mato Miličić, Kruno Golubičić i Mato Lukačević. Bend iza sebe ima čak 26 albuma, a u Lisinskom će odsvirati neke od svojih najboljih hitova poput “Pjesmo moja”, “Golubice bijela”, “Ne dirajte mi ravnicu”, “Od Dvora do Dvora”, “Vranac” i druge. Slavonia Band, iako najmlađi od triju sastava, ne trebaju posebnu najavu. U 17 godina postojanja, posebnu pozornost privlače upravo svojim nastupima uživo, zanimljivim suradnjama i ponekim ubacivanjem modernijih elemenata u svoj glazbeni izričaj. Za album “Zlatna polja” osvojili su Zlatnu ploču.
Možda ste propustili...

“OBITELJ SIMPSON”

Uspješno proriče budućnost

MIKE NICHOLS, REDATELJ NA ODESSA FILM FESTIVALU

Snimam filmove koji su originalne priče inspirirane životom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana