Učionica
NOVI USPJESI I REZULTATI OSJEČKIH STUDENATA ŠPORTAŠA

Čak tri medalje na državnom studentskom prvenstvu u karateu
Objavljeno 19. ožujka, 2019.

Na državnom studentskom prvenstvu u karateu, održanom 24. veljače 2019. u Zagrebu, predstavnici Sveučilišta u Osijeku ostvarili su sjajan rezultat. Matea Cikoja i Vanesa Vitendorf osvojile su zlatnu i srebrnu medalju u katama, a u borbama se Tomislav Mađarević okitio broncom.

Kada je riječ o ostalim športovima, u UniSport futsal ligi svoje su natjecanje započeli i aktualni prvaci države, studenti Sveučilišta u Osijeku. U prvim trima kolima lige, odigranim u Zagrebu, osječki su se studenti vratili neporaženi s utakmica protiv ekipa Sveučilišta u Zagrebu (0:0), Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru (1:1) te Veleučilišta u Požegi (pobjeda 3:1). Sljedeća dva kola igraju se 19. ožujka 2019. u Zadru, a osječke studente očekuju susreti protiv momčadi Sveučilišta u Zadru te Tehničkoga veleučilišta Zagreb (TVZ). Posljednje, sedmo kolo toga natjecanja odigrat će se u Osijeku 2. travnja gdje će se Osječani sučeliti sa Sveučilištem u Splitu i Zagrebačkom školom ekonomije i managementa (ZŠEM), a cilj je plasirati se u završnicu, UniSport Finals.

Košarkaška reprezentacija Sveučilišta u Osijeku svoj je ovogodišnji put započela kvalifikacijskim turnirom u Zagrebu (5. i 6. ožujka 2019.) gdje se, trima pobjedama u trima susretima, plasirala u poluzavršnicu koja će se krajem ožujka održati ponovno u Zagrebu. Redom su pobjeđivani: Veleučilište VERN’ s 53:49, zatim TVZ (60:43) te ZŠEM (54:48). U poluzavršnici osječke studente očekuju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Zadru. Prve dvije ekipe iz međusobnih dvoboja ostvarit će plasman na završni turnir.

Nadalje, krajem ožujka 2019. osječke studente športaše očekuje posjet Sveučilištu iz Pečuha te međunarodni susreti između naših sveučilišnih reprezentacija u košarci i futsalu za muškarce. Također, u narednom razdoblju, nakon usklađivanja termina, Osijek će biti domaćinom športskoga troboja između Univerziteta Tuzla, Sveučilišta Pečuh i osječkoga Sveučilišta. Osim toga, nadmetanje UniSport Play, koje će se održati u Varaždinu 20. i 21. travnja 2019., bit će izlučno za osječke tenisačice i tenisače kao i stolnotenisačice i stolnotenisače koji će ovdje „loviti“ plasman u završnicu. Svibanj je mjesec završnica, odnosno Finalsa, na kojima će osječke studentice i studenti braniti naslove državnih prvaka u trima športovima – muškom futsalu, ženskoj košarci i muškoj odbojci. Ljeto je, konkretno srpanj, u znaku europskih prvenstava. U Poljskoj će nas predstavljati košarkašice i odbojkaši, a tu će zadaću u Portugalu imati futsaleri.
Igor SALAJIĆ
Nastavljeno Sveučilišno športsko prvenstvo

Sveučilišno športsko prvenstvo nastavljeno je usporedno s navedenim natjecanjima i rezultatima. U tijeku je rukometno prvenstvo, a uskoro počinje i košarkaško prvenstvo. Također, sredinom i krajem ožujka 2019. slijede nadmetanja u šahu te stolnom tenisu. Travanj je rezerviran za odbojku, biljar i kuglanje, a krajem istoga mjeseca (ovisno o vremenskim prilikama) na red dolaze tenis, basket „3 protiv 3“ i odbojka na pijesku.
Možda ste propustili...