Učionica
STUDIJSKO HODOČASNIČKO PUTOVANJE U RIM KATOLIČKOGA BOGOSLOVNOGA FAKULTETA U ĐAKOVU

Studenti i nastavnici KBF-a na audijenciji kod pape Franje
Objavljeno 19. ožujka, 2019.
Studenti su Katoličkoga bogoslovnoga fakulteta u Đakovu, u okviru svojega studijskog putovanja, od 24. veljače do 3. ožujka 2019. hodočastili u Asis, Rim i Padovu.

Studenti su bili predvođeni dekanom fakulteta izv. prof. dr. sc. Vladimirom Dugalićem; prodekanicom za nastavu i studente doc. dr. sc. Silvanom Fužinato; prodekanom za znanost i međufakultetsku suradnju te rektorom Bogoslovnoga sjemeništa izv. prof. dr. sc. Stjepanom Radićem; prodekanom za financije i organizaciju poslovanja doc. dr. sc. Zdenkom Ilićem, povjerenicom za znanstvene projekte i mobilnost studenata izv. prof. dr. sc. Suzanom Vuletić te doc. dr. sc. Antunom Japundžićem, odgajateljem u studentskom domu i povjerenikom za formaciju studenata laika. Putovanju su nazočili i vicerektor Sjemeništa vlč. Krešimir Čutura; ekonom Sjemeništa preč. Mato Gašparović i duhovnik mons. dr. Karlo Višaticki.

Studijsko je putovanje nastojalo integrirati duhovne i znanstvene komponente održavanjem terenske nastave na samim izvorima kršćanstva, obilaskom najvažnijih mjesta rimskih bazilika te posebnih arheoloških i kulturnih znamenitosti grada Rima. Dana 27. veljače 2019. studenti su teologije imali posebnu prigodu sudjelovanja na općoj Papinoj audijenciji prigodom koje se papa Franjo posebno obratio bogoslovima i studentima laicima s ohrabrenjem da se marljivošću i predanošću posvete svojim studijima te poticajem za usklađivanjem njihova intelektualnog rada s osobnim i crkvenim životom.
Tomislav Levak
Možda ste propustili...