Sport
EP U BOKSU (U-22)

Luka Pratljačić donosi brončanu medalju u Osijek
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
Član Boksačkog kluba Osijek Luka Pratljačić vraća se s Europskog prvenstva za boksače do 22 godine u Vladikavkazu s osvojenom brončanom medaljom. Osječki ljevak u polufinalu superteške kategorije poražen je jednoglasnom odlukom sudaca od Azerbajdžanca Mahammada Abdullayeva (30:27, 30:27, 30:27, 29:28, 30:26). Unatoč porazu, Pratljačić nema za čime žaliti. Štoviše, s ponosom će se vratiti kući s brončanim odličjem, što će biti prva medalja osječkog boksa s nekog velikog međunarodnog natjecanja od osamostaljenja. Pratljačić je na startu turnira odlukom sudaca eliminirao Dašu Simeunovića iz BiH, a u četvrtfinalu je prekidom u prvoj rundi pobijedio Talijana Salvatorea Scalu. U polufinalu je izgubio od borca koji je osvajač naslova prvaka Europe za mlađe seniore od prije dvije godine, a pobjedom nad Pratljačićem, koji je na ovom natjecanju Hrvatskoj donio jedinu medalju, stekao je borbu za zlato protiv Nijemca Viktora Jurka, koji je podijeljenom odlukom sudaca svladao Armenca Gurgena Hovhannisyana. Inače, osječki borac se od ove sezone bori u superteškoj kategoriji, a zanimljivo, ove je godine postao član Boksačkog kluba Osijek gdje trenira pod paskom trenera Mateja Matkovića koji je bio u njegovu kutu u Rusiji.

- Donosimo najveću boksačku medalju u Osijek - s ponosom nam je rekao Lukin trener Matej Matković.

- Prema našoj ocjeni, Luka je izgubio u izjednačenoj borbi s Azerbajdžancem koji je već svjetska klasa. Nakon ovoga meča znamo gdje je na toj razini Luka. Prema našem mišljenju, ima u njemu golemog potencijala. Predstavio se odlično i u ovom meču u kojemu je Azer imao inicijativu, no Luka je, prema našem mišljenju, čistije pogađao suparnika. Ipak, suci su presudili pobjedu Abdullajevu, a mi nemamo za čime žaliti - rekao nam je nakon meča Matej Matković. K. Lacković
PRVA BOKSAČKA POBJEDA BORNE BILANDŽIĆA
Istovremeno kada je Pratljačić imao nastup na Europskom prvenstvu (U-22), petorica članova Boksačkog kluba Osijek u redovitom kolu Prve hrvatske boksačke lige koje je održano u Svetoj Nedelji odlično su se predstavila. Petorica boksača koja su uparena postigla su stopostotan učinak. Zanimljivo je posebno istaknuti da je za BK Osijek prvi put boksao Borna Bilandžić, državni reprezentativac u kickboxingu, a od ove sezone registriran je za osječki boksački klub gdje trenira boksačke tehnike. Borna je prekidom u drugoj rundi svladao Marka Pavičića iz BK-a Marijan. Pobjede su ostvarili i Mate Jukić prekidom u drugoj rundi protiv Romana Nedića iz BK-a Marijan, Luka Tolj pobjedom nad Perom Katušićem, Filip Zdravčević koji je svladao Petra Armadu te Dominik Gubo koji je do pobjede nad Matom Bilićem stigao prekidom u drugoj rundi.
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini