Novosti
PREDSTAVLJENI KANDIDATI ZA EU PARLAMENT

Na čelu SDP-ove liste Picula i Borzan
Objavljeno 18. ožujka, 2019.
U sklopu Izvještajno-tematske konvencije Županijske organizacije SDP-a Osječko-branjske županije, u Osijeku je predsjednik SDP-a Davor Bernardić predstavio stranačku listu za izbore za Europski parlament koji će se održati krajem svibnja.

Na listi za koju je Bernardić istaknuo kako je slagana prema načelu apsolutne ravnopravnosti muškaraca i žena nalaze se: Barbara Antolić Vupora, Jasenka Auguštin Pentek, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec, Sonja Radolović, Joško Klisović, Gordan Maras, Predrag Matić, Mladen Novak, Ranko Ostojić i Tonino Picula. Dvanaestorka je to od koje se, kako je istaknuto, očekuje da će SDP-u osigurati tri stolice u Europskom parlamentu.

"Želimo osigurati jednake poreze i u ugostiteljstvu i u turizmu, a ne da su oni danas pet puta veći nego u zemljama u našem mediteranskom okruženju. Želimo u Europskoj uniji, u kojoj imamo europske cijene, težiti prema europskim plaćama, a ne da su plaće u Hrvatskoj tri puta manje nego u EU-u. Zato će SDP nastaviti i inzistirati na našem planu za rast plaća i mirovina u Hrvatskoj kojim želimo pomoći radnicima i umirovljenicima s najmanjim plaćama i mirovinama. Da bismo sve to napravili, moramo imati zastupnike hrvatskih interesa u Bruxellesu, a ne zastupnike briselskih interesa u Hrvatskoj. Želimo biti partneri, a ne sluge", rekao je Bernardić.

Inače, u nedjelju je uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a Predsjedništvo stranke utvrdilo redoslijed 12 kandidata na stranačkoj listi za izbore za Europski parlament, koju će, neslužbeno doznaju mediji, predvoditi aktualni europarlamentarac Tonino Picula.

Lista je sastavljena prema zip-modelu, odnosno, naizmjenično su kandidirani muškarci i žene, tako da je druga na listi također europarlamentarka Biljana Borzan. Na trećem je mjestu saborski zastupnik i član Predsjedništva Predrag Matić, slijedi zastupnica Romana Jerković te zastupnik Joško Klisović. Na šestom je mjestu članica Predsjedništva Ivana Posavec Krivec, iza nje zastupnik Gordan Maras te Barbara Antolić Vupora i Mladen Novak. Na desetom je mjestu Sanja Radolović, iza nje nestranačka Mirela Holy te saborski zastupnik Ranko Ostojić. I.Solar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike