Sport
SVEČANO OTVOREN EPSO

Osječka dobrodošlica europskim strijelcima
Objavljeno 17. ožujka, 2019.
Nedjelja je bila dan za službeno otvaranje eurosmotre, a prvi će pucnjevi u dvorani Gradski vrt odjekivati od danas

Službena natjecanja kreću danas, a u nedjelju je u gradu na Dravi i svečano otvoreno Europsko prvenstvo u streljaštvu u gađanju zračnim oružjem. U Maloj dvorani Gradski vrt vladalo je zaista svečano ozračje, u prostoru gdje će se tijekom sljedećih sedam dana pucati za odličja (tzv. finalna dvorana), aktivni sudionici, ugledni gosti te naši sugrađani koji su se našli na tribinama mogli su se na licu mjesta uvjeriti da će Osijek još jednom biti i više nego sjajan domaćin.


Takav je bio na tri protekle smotre Starog Kontinenta, koje su se održale na Pampasu, a već prvi dojmovi iz Gradskog vrta najavljuju još jedan veliki sportski događaj na hrvatskom istoku.


Počelo je tradicionalnim mimohodom zemalja sudionica, njih ukupno 46 prijavilo je svoj dolazak u slavonsku metropolu, koja je odavno ucrtana na streljačku kartu Starog Kontinenta. Svi barjaktari zaradili su pljesak, naravno, najveći je stigao na kraju, kada je s našom trobojnicom prodefilirao osječki pištoljaš i juniorski reprezentativac Borna Butković. Potom je prvi dobrodošlicu zaželio Hubet Kišpal, predsjednik HSS-a i Organizacijskog odbora, a nakon njega za govornicom je bio Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice Janice Kostelić Središnjeg državnog ureda za šport. Uslijedile su zakletve sportaša (Uroš Kačavenda) i sudaca (Boljana Solnik Ferenčak), a potom je predsjednik ESC-a Vladimir Lisin svečano otvorio EPSO.
Nije izostao ni zabavni program, u kojemu su se predstavile Đakovčanke, ženski vokalni sastav, bubnjarska skupina Ritmos i Plesni klub Broadway.


Nino Benčina
Najčitanije iz rubrike