Sport
DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

BSK: Kadar nam je devastiran, ali idemo po pozitivan rezultat
Objavljeno 16. ožujka, 2019.

Vezani članci

DRUGA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA

Osijek II: Moramo biti oprezni, pokušat će napasti iz kontri

Euforija u Bijelom Brdu nakon svladavanja zagrebačkog Dinama brzo je splasnula! Kada su se počeli zbrajati “ranjeni”, odnosno oni na koje struka neće moći računati za današnji (subota) slavonski derbi u osječkom Gradskom vrtu protiv drugog sastava toga prvoligaša. Na duže vrijeme izbačenima iz stroja Meteru i Horvatu pridružio se Popović, a kako Osječani nisu odustali od ustaljene prakse da posuđeni igrači ne mogu igrati protiv matičnog kluba, BSK će za taj susret 16. kola, čiji je početak predviđen za 15.30, biti lišen pomoći Čikvara i Ilića. Velik hendikep, posebice za nedugačku klupu toga novaka u drugoligaškoj konkurenciji, koji je u grčevitoj borbi za očuvanje netom stečenog statusa. Prošlonedjeljnim punim uspjehom Bjelobrđani su pobjegli sa zadnje stepenice, na koju se nikako ne žele vratiti, pa stoga nemaju izbora nego u okrnjenom sastavu zadovoljavajuće zaključiti uvodnu zahtjevnu proljetnu trilogoju sučeljavanja s momčadima iz samog vrha redoslijeda.

- Kadrovski smo devastirani, ali u Gradski vrt dolazimo s ambicijom ostvariti pozitivan rezultat, koji nam je prijeko potreban u borbi za ostanak. Položaj u redoslijedu (po)kazuje tko je u ulozi favorita, ali kako Osječane dobro poznajemo i uspješno smo im parirali u test-utakmicama, vjerujemo da ćemo pružiti identičan otpor. Uz malo sreće i puno htijenja, nadamo se najboljem, a i igrači su spoznali da se mogu nositi s najboljima, tako da sam uvjeren da neće podlegnuti pritisku utakmice, čiji bi nas ishod mogao pogurati u željenom smjeru. Budemo li prav, nećemo si imati što predbaciti neovisno kako susret završio - najavio ga je Damir Horvat, najbliži suradnik trenera Denisa Krstanovića. On će ponovno izvesti sastav u formaciji 4-3-3, a očekuje se sljedeći početni: Ilinčić - Ištvanić, Periša, Majtanić, Gvozdenović - Muženjak, Anić, Kovačić - Jakšić, Šimičić, Mlakić. D.Lekšan
Osijek II - BSK (Bijelo Brdo), Varaždin - Dugopolje, Zadar - Sesvete i Solin - Hrvatski dragovoljac (Zagreb) igraju danas (subota) u 15.30, kada počinju i sutrašnje utakmice Dinamo II (Zagreb) - Lučko i Hajduk II (Split) - Kustošija (Zagreb). Sinoć su igrali Međimurje (Čakovec) i Šibenik.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike