Regija
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA PETRIJEVCI

Usvojen je Program raspolaganja zemljištem
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
PETRIJEVCI - Vijećnici Općine Petrijevci, pod predsjedanjem Ivana Vrbanića, održali su svoju 16. sjednicu. Od točaka treba izdvojiti da je jednoglasnom odlukom usvojen Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske za Općinu Petrijevci, koji obuhvaća ukupno 913 hektara poljoprivrednog zemljišta. Odluka je Vijeća da većina tog zemljišta bude dana u zakup, točnije, 795 hektara, a 35 hektara predviđeno je za povrat. Mali dio, 0,98 posto, odnosno 8,26 hektara, ostavljen je za tzv. ostale namjene, a riječ je o čestici oznake zemljišta pašnjak koja se nalazi u Gajiću. Prostornim planom Općine ona je predviđena u turističke svrhe, priopćeno je.

Vijećnici su prihvatili i Sporazum o poslovnoj suradnji u području predškolskog odgoja i obrazovanja Dječjeg vrtića "Maslačak" Belišće, kojim se reguliraju odnosi matične ustanove u Belišću i područnih vrtića u Bizovcu i Petrijevcima te pripadajućih općina. S time u svezi donesena je i Odluka o cijeni boravka djece u Područnom vrtiću u Petrijevcima, koja će biti jednaka kao i do sada.

Vijećnici su usvojili i Izmjenu Odluke o socijalnoj skrbi, Odluku o agrotehničkim mjerama i Izvješće o provedbi Godišnjeg plana unapređenja zaštite od požara. L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike