Osijek
TJEDAN MOZGA: “ŠETNJA MOZGA ZOOLOŠKIM”

Čimpanze, kornjače, vrane, imaju “klikere”
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
Radionica pod nazivom "Šetnja mozga zoološkim" održana je u petak, 15. ožujka u sklopu 18. Tjedna mozga, čija je glavna tema inteligencija životinja. Cilj radionice bio je da uz šetnju i obilazak svi zainteresirani nauče ponešto o mozgovima stanovnika zoološkog vrta kroz prezentacije studenata Odjela za biologiju.

- Ovo je 18. Tjedan mozga u Osijeku, ali prva suradnja sa Zoološkim jer je tema ovog Tjedna inteligencija životinja, pa je sasvim prirodno da se i ZOO vrt uključio - istaknula je Tatjana Elez, edukatorica u Zoološkom vrtu napominjući kako je jedna od novosti dugogodišnje suradnje s Odjelom i organizacija dječjih rođendana koja studentima nudi mogućnost izravnog rada s djecom i prilagodbu svojih izlaganja dječjem uzrastu.

- To je ono na čemu svi zoološki vrtovi zapravo i rade, a posebno nam je drago da privlačimo djecu i mlade svih uzrasta, od vrtićke dobi pa sve do studenata kojima je ovo prilika za stručnu praksu, a sve na obostrano zadovoljstvo jer se na taj način popularizira ZOO vrt - dodala je Elez.

Senka Blažetić s Odjela za biologiju istaknula je da, iako je najinteligentnija "životinja" u zoološkom - čovjek, od četveronožaca to je ipak majmun, tj. čimpanza. Međutim istraživanja su pokazala kako su i ptice izuzetno inteligentne životinje, i to osobito vrane koje mogu rješavati kompleksne probleme, predviđati buduće događaje i pamtiti lica ljudi. Ljubitelje kućnih ljubimaca mogla bi razveseliti vijest da čak i kornjače možete nešto naučiti ako pratite njihovo ponašanje. Posjetitelji ove radionice bili su učenici 2. razreda Prirodoslovne gimnazije "Ruđer Bošković". E. Nenadić
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike