Sport
NOVO RUHO DOMA KOHORTE

Obnova je gotova: Ovo smo napravili Žiži u čast!
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
Prostorije navijačke Udruge Kohorta, koje navijači koriste od 2006., obnovljene su nakon tri mjeseca predanog rada

Nakon više od tri mjeseca predanog i požrtvovnog rada na obnovi i preuređenju, u četvrtak su u Fakultetskoj ulici, u Tvrđi, svečano otvorena vrata navijačke Udruge Kohorta.


Najvjerniji navijači nogometnog kluba Osijek taj prostor koristite od 2006. godine zahvaljujući i jednoj od njihovih najvećih legendi Daliboru Žižanoviću – Žiži, koji je sredinom prošle godine izgubio bitku s opakom bolešću, ali će, kažu, zauvijek ostati u njihovom sjećanju.


- Ovo smo napravili njemu u čast. Uz sve ostalo što je napravio za našu grupu, bez njegovog zalaganja danas ne bismo imali ovaj prostor. Lako je na stadionu širiti parole, ali nekada treba i zasukati rukave te djelima čuvati uspomenu na one koji su nas zadužili – kaže Filip Krstanović, glasnogovornik Kohorte. 
Svi radovi, naglašavaju, izvedeni su "na vlastiti pogon", isključivo na volonterskoj bazi, uz značajna financijska sredstva. Aktivno je bilo uključeno više od 20 članova svih generacija Kohorte i oba spola, nebrojeno mnogo povremenih pomagača, donatora, ljudi dobre volje sa snažnim osjećajem pripadnosti svom gradu i klubu bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće.
Na jednom od zidova izložene su fotografije kojima su dokumentirana neka od najboljih izdanja Kohorte, grupe koja je bila i ostala najveća snaga i oslonac NK Osijek. Gdje god je igrao, od nogometno neatraktivne Andore, do velikih i slavnih pozornica kakav je stadion Ibrox u Glasgowu, ponos Slavonije, kako mu vole tepati, imao je njihovu bezuvjetnu podršku. Tako će, nema sumnje, biti i ubuduće.


Ivan Alilović
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike