Kultura
DANAS POČINJE KAZALIŠNI MARATON U ORGANIZACIJI GRADA OSIJEKA

U dva kazališta 13 predstava vidjet će čak 4000 gledatelja
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
OSIJEK

Kazališni maraton, nova kulturna manifestacija u organizaciji Grada Osijeka, održat će se od danas (petak) do nedjelje u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) i Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića (DKO).

U ta tri dana u dva kazališta nastupit će brojni gostujući i osječki glumački ansambli. Mađu gostima izdvajaju se Narodno pozorište iz Subotice, Kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište - Scena Gorica, riječko Gradsko kazalište lutaka, zagrebački Teatar EXIT te Tarik Filipović. Tijekom trajanja Kazališnog maratona posjetitelji će moći pogledati čak 13 predstava, od toga sedam u HNK-u i šest u DK-u Branka Mihaljevića.

Manifestaciju večeras (15. ožujka) u 19.30 u HNK-u Osijek otvara Narodno pozorište iz Subotice komedijom "Ukroćena goropad". U subotu, 16. ožujka u 10 sati u Dječjem kazalištu na programu je predstava domaćina DKO-a "Pale sam na svijetu", a u 12 sati na istom je mjestu također predstava DKO-a "Tobija".

U subotu u 11 sati u HNK-u bit će ponovno odigrana predstava NP iz Subotice "Ukroćena goropad". U 19 i 21 sat dva će puta u HNK-u biti odigrana komedija "OtpisaNE" Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta - Scena Gorica u kojoj igraju Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. U Dječjem kazalištu u 19 sati je drama "Konstalacije", koju su Osječani već vidjeli na Osječkom ljetu kulture 2018.

U nedjelju, 17. ožujka, u 10 i 11.30 sati u DKO-u gostuje Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke s predstavom za djecu "‘Wanda Lavanda" u kojoj glavnu ulogu igra Osječanka Petra Šarac. U 12 sati u HNK-u može se pogledati komedija "Sumnjivo lice", a u 18 sati na istom je mjestu crna komedija "Richard III Grbavi", obje u izvođenju glumaca HNK-a Osijek. U 19 sati u DKO-u je drama "Kako misliš mene nema?!" u izvođenju zagrebačkog Teatra EXIT, u kojoj igraju Filip Juričić i Amar Bukvić. U 21.15 sati u HNK-u Osijek je monodrama "Ćiro" Tarika Filipovića.

Sve ulaznice prodavane su po 10 kuna, a za većinu predstava kompletan broj raspoloživih mjesta u oba kazališta za samo nekoliko dana bio je rasprodan. U tri dana 13 predstava pogledat će oko 4600 gledatelja, no poneki će pogledati više predstava, pa će broj Osječana na Kazališnom maratonu biti nešto niži. No ta će se manifestacija sigurno pokazati kao pun pogodak u kazališnom životu Osijeka, za koji se nikako ne može reći da je siromašan.

Darko Kovačević
Žana Gamoš

osječka dogradonačelnica

U tri dana u dva osječka kazališta nastupit će brojni glumački ansambli, a uz glumačke snage dvaju domaćih kazališta nastupit će i gosti iz Subotice, Zagreba, Velike Gorice i Rijeke
SVE ZA 10 KUNA
Kako je organizator prvog Kazališnog maratona Grad Osijek, sve ulaznice mogle su se kupiti po simboličnoj cijeni od samo 10 kuna, pa imovno stanje ljubitelja kazališta nije utjecalo na odluku o odlasku u dvije kulturene institucije - Hrvatsko narodno kazalište Osijek i Dječje kazalište Branka Mihaljevića Osijek. Čak i gostujuće predstave, čije je prikazivanje ipak skuplje, mogu se pogledati također za samo 10 kuna.
osječanka
u riječkoj predstavi “Wanda Lavanda”
Možda ste propustili...

PROMOCIJA KNJIGE JULIJANE ADAMOVIĆ “OČE, AKO JESI” U KLUBU KNJIŽARE NOVA

Veličanstven roman o ženama i muškarcima

Najčitanije iz rubrike