Kultura
U PETAK I SUBOTU U GRADSKOM KAZALIŠTU “JOZA IVAKIĆ” VINKOVCI

Dva atraktivna mjuzikla pred Vinkovčanima
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
VINKOVCI

Danas i sutra (petak i subota) u GK "Joza Ivakić" na programu su dva gostujuća mjuzikla, žanra koji se rijetko mogu pogledati u Vinkovcima.

Danas, 15. ožujka, u 20 sati na programu je mjuzikl "Pink Moon" u izvođenju Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Prema istoimenom tekstu Darija Bevande, autorski tim predstave, na čelu s redateljem Sašom Peševskim, napravio je snažnu predstavu koja inventivno i maštovito, ali i jako emotivno i duhovito reflektira BH stvarnost te suočavanje s prošlošću i sadašnjošću. "Pink Moon", postapokaliptična postdramska rock-opera, priča je o Mari, neostvarenom rokeru čije je nade i planove presjekao rat, Muhi, mladiću koji pod utjecajem pop-rock kulture pokušava pronaći medij u kojemu se može izraziti, Marinoj kćeri Barbari, koja se kroz spremanje diplomske predstave pokušava suočiti sa svojim podrijetlom, i Bradi, Muhinu starijem bratu, čiji je san otvoriti vlastitu kopiraonicu.

U subotu, 16. ožujka, u 20 sati može se pogledati mjuzikl "Svetac svega svijeta" u izvođenju Ansambla Kolbe. U umjetničkom ostvarenju kakav je mjuzikl o sv. Antunu ujedinjuje se pero dramaturga Nine Škrabe, redateljski talent Roberta Boškovića i glazba Branka Barduna. Posjetitelji će vidjeti novu perspektivu priče koja je mnogo puta ispričana, ali do sada u kazalištu nije viđena. Mjuzikl donosi glazbeno-scensko osvježenje duhovnog karaktera radi širenja univerzalne poruke ljubavi. Kada je riječ o sv. Antunu, popularnom "svecu svega svijeta", može se reći da je riječ o svevremenom svecu, koji svojim životom i djelom i danas privlači mnoge generacije. U spektaklu na sceni sudjeluje 30 izvođača. D.Kć.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

Najčitanije iz rubrike