TvObzor
EXPOSURE MUSIC FESTIVAL

Najveći europski open air singer songwriter festival
Objavljeno 15. ožujka, 2019.
Sedmo izdanje EMF-a, odmilja nazvanog “Glazbeni Stonehenge”, održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na Ranchu Kurilovec, prekrasnoj lokaciji u neposrednoj blizini Velike Gorice

U jedinstvenom glazbenom krugu s osam pozornica, na sedmom izdanju EMF-a predstavit će se, abecednim redom: Aklea Neon, Ana Marti, Bojan Petovari, Boyana Zhelyazkova, Chris Pookah, Daisy Dives, Daniel Artiček, Fiore Lazzerini, Juan Navarro, Laura Hoo, Marcus Stone, Marina Elezović, Milan Kosanović, Vesna Mitić- Žad, Vicky Halo, Viki Racz.

Aklea Neon osječka je kantautorica i putujuća glazbenica koja svoje afro-soul etno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Uvijek spakirana i spremna krenuti dalje, Aklea širi krugove, pa tako stiže i u glazbeni krug ovogodišnjeg Exposure Music Festivala.

Mistični štih jazz-elemenata
Multiinstrumentalistica Ana Marti na EMF stiže iz Palma de Mallorce, gdje trenutno živi. Preferira gitaru zbog senzibiliteta, a njezina glazba rađa se iz mješavine slatkoće bolera i Havane, pankerskog bunta te radosti folklora. Valpovački kantautor Bojan Petovari veliki je zaljubljenik u glazbu koji je najveću inspiraciju za autorski rad našao u Tanzaniji, gdje je učenicima u selu Majohe svirao ukulele s ciljem razvijanja komunikacijskih vještina na engleskom jeziku. Iz Sofije dolazi mlada bugarska kantautorica Boyana Zhelyazkova, koja je sa svojom violinom već odradila turneju preko pola svijeta i objavila EP. Surađivala je s vodećim bugarskim pjesnicima, a ima iskustva i u pisanju glazbe za predstave. Chris Pookah škotski je kantautor koji, uz gitaru, svira irski bouzouki, mandolinu te perkusije. U svojim nastupima, uz glazbu koja spaja folklornu i world glazbu pojačanu s rock i jazz elementima, donosi pomalo mističan štih. Svirao je na mnogim europskim festivalima, a ove godine predstavit će se i publici jedinstvenog hrvatskog “glazbenog Stonehengea”. Daisy Dives mlada je kantautorica s trenutnom adresom u Zagrebu koja sama producira vlastitu glazbu. Uz koketiranje s akustičnim melankoličnim pjesmama te inspirirana post punk pokretom, Daisy formira svoj glazbeni izričaj prepoznatljiv po spoju nježnog vokala i sanjivog zvuka gitara.

Daniel Artiček svestrani je umjetnik: kantautor, pjesnik i glazbenik koji dolazi iz Kamnika u Sloveniji. Po profesiji je geodet, po zanimanju grafički dizajner, fotograf, drvosječa..., po srcu glazbenik, emocionalni kultivator i humanist, a na EMF-u će se predstaviti s gitarom, vokalom i usnom harmonikom. Fiore Lazzerini je talijanska folk-pop glazbenica koja iza sebe ima jedan EP i studijsko izdanje objavljeno ove godine. Uz niz nastupa po Italiji i Sloveniji, posjetila je već i Hrvatsku te se, ponesena dobrim iskustvom, vrlo rado vraća, ovaj put na Exposure Music Festival.

Fuzija različitih kultura i glazbenih žanrova
Juan Navarro ekvadorski je glazbenik koji trenutno živi u Španjolskoj, gdje kao frontmen djeluje u bendu Aviators te svira gitaru u grupi The Prussians. Na EMF će u singer songwriter varijanti predstaviti glazbu Aviatorsa koja je svojevrsna fuzija različitih kultura i glazbenih žanrova. Iako trenutno živi u Berlinu, Laura Hoo glazbenica je koja stiže u Jakobstada u Finskoj te će se predstaviti svojim bluesy nordic folkom na engleskom, švedskom i finskom. Misija joj je spajati ljude glazbom. Marcus Stone je britanski kantautor koji se može pohvaliti s 20 godina karijere. U glazbi se trudi biti iskren, otvoren i autentičan, s glavnim ciljem da stvori nešto što pokreće ljude. Uz poseban stil sviranja, karakterizira ga snažan vokal koji mnogi uspoređuju s Paulom Wellerom ili Eddiejem Vedderom. Marina Elezović mlada je hrvatska indie kantautorica koja je, kako kaže, gitaru počela svirati već s deset godina nakon što je vidjela Elvisa i poželjela biti kao on. Iza sebe ima brojne nastupe te ističe kako su joj najljepše gaže ulične svirke gdje je istovremeno i glazbenica i promatrač.

Milan Kosanović dolazi iz Kljajićeva kraj Sombora u Srbiji. Iako tvrdi kako se glazbom bavi isključivo iz ljubavi te da nema prevelika očekivanja, njegove pjesme na tragu su stila poprilično ambicioznog autora. Iz susjedne Srbije (Novog Sada) dolazi i Vesna Mitić-Žad, koja se glazbom i folklorom bavi čitav život - bilo kao pjevačica, kantautorica ili plesačica. U glazbenog krugu Exposure Music Festivala predstavit će se svojim autorskim alternativni pop-rockom. Austrijska kantautorica iz Beča, Vicky Halo voli dijeliti svoju strast prema glazbi i na svakoj pozornici se osjeća kao kod kuće. Surađuje s mnogim europskim glazbenicima, a publiku EMF-a spremna je očarati svojim zanimljivim melodijama i osjećajnim vokalom. Sličnog imena kao prethodno najavljena, Viki Racz stiže iz Budimpešte. Mađarska indie-folk kantautorica na Exposure Music Festival donosi brže ritmove prožete orijentalnim melodijama, ali i nešto nježnije harmonije koje prenose posebne priče. Njezina glazba inspirirana prirodom savršeno će se uklopiti u ambijent Ranča Kurilovec.

Exposure music festival, od milja nazvan “Glazbeni Stonehenge”, interaktivni je showcase festival koji okuplja najbolje od međunarodne kantautorske scene. Sedmo izdanje EMF-a održat će se 14. i 15. lipnja 2019. godine na Ranchu Kurilovec, prekrasnoj lokaciji u neposrednoj blizini Velike Gorice.
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

Najčitanije iz rubrike