Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

NEXE se nakon poraza okreće novim izazovima
Objavljeno 14. ožujka, 2019.
NEXE i Meškov ranije su već osigurali nastup na Final fouru kojem će domaćin biti bjeloruski Brest početkom travnja

Na zaključenju osnovnog dijela SEHA-Gazprom lige rukometaši NEXE-a doživjeli su poraz pred domaćim navijačima. Bodove iz Našica odnio je bjeloruski Meškov koji će početkom travnja biti domaćin u svom Brestu završnog turnira regionalne rukometne lige.


Obje su momčadi osigurale nastup na Final fouru, pa su nastupile u oslabljenim sastavima. U Našice uopće nije potegnuo ni glavni trener Meškova Španjolac Manolo Cadenas, a nije bilo ni hrvatskog igrača Ivana Pešića te dvojice bivših NEXE-ovaca Sandra Obranovića i Šime Ivića, pa su gosti u zapisniku imali samo 12 igrača. S druge strane, susret su s tribina našičke dvorane pratili Saša Barišić-Jaman, Ante Gadža, Marin Jelinić i Marin Šipić.

Promjene u momčadi

Odlično je utakmicu otvorio iskusni Vedran Zrnić. U 8. minuti iz kontre je prevario reprezentativnog bjeloruskog vratara Matskevicha za svoj već treći, a NEXE-ov četvrti pogodak za vodstvo 4:2. Tijekom prvog poluvremena NEXE je dvaput imao vodstvo od tri razlike. Prvi put kada je Buvinić pogodio iz „cepelina“ za 7:4, a drugi put na „plus tri“ odveo ih je Halil Jaganjac u 20. Minuti (11:8). Ipak, do odlaska na odmor Našičani nisu sačuvali prednost. Vidjelo se da i Hrvoje Horvat, trener NEXE-a, kako on to voli reći „čuva resurse“. Yurinok je tako u 27. minuti postigao pogodak za 14:14, a obje su momčadi otišle u svlačionicu s izjednačenim rezultatom (17:17), a da pritom, izuzev početnog vodstva (0:1, 1:2), Meškov u završnici prvog poluvremena nije dolazio do prednosti.

Prilika mladima


Već prema broju primljenih pogodaka vidjelo se kako obrane nisu na posebnoj razini. A to definitivno nije stil igre s kakvim Našičani mogu tražiti priliku za pobjedu protiv jačih momčadi kao što je Meškov, bez obzira na to u koliko oni oslabljenom sastavu igrali. Kako i ovako oslabljeni gosti posjeduju kvalitet pokazali su u prvih deset minuta prvog poluvremena. Nakon igre bez vratara Đukić je na prazna vrata pogodio za gostujuće vodstvo 19:18, da bi isti igrač potom zapucao sedmerac. No, njegov promašaj popravio je Yurinok za vodstvo Meškovas 20:18. Potom je iz sedmerca pogodio i Selvasiuk za 21:18 i tjeranje Horvata na zvanje time-outa. Nisu gosti stali ni nakon time-outa, povećali su prednost na 23:18, da bi "crnu seriju" prekinuo Tomi Vozab koji se vratio u momčad nakon ozljede zabivši nakon devet minuta bez pogotka. Na vrata je umjesto Cara stao Perica Lelić, ali je kod domaćeg napada odlazio na klupu, jer je NEXE tada igrao i sa „sedmim igračem“. Pružio je prigodu Horvat i mladim našičkim snagama, pa su, uz pivota Kvasteka koji je zaigrao prvo poluvrijeme, prigodu dobili i lijevo krilo Greganić i mladi srednji vanjski Čuić koji je bez respekta dvaput svladao gostujućeg vratara Matskevicha. Nakon susreta momčadi još nisu znali suparnike na Final fouru. Polufinalni parovi bili su poznati nakon sinoćnjeg susreta između PPD-a Zagreb i Tatrana. No, do početka travnja i odlaska u Brest NEXE ima dovoljno izazova, početak Lige za prvaka u hrvatskom prvenstvu i borba za četvrtfinale u EHF Kupu.


Krešimir Lacković
Možda ste propustili...

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike